Nova stranka zahteva momentalnu ostavku direktora policije 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Nova stranka najstrože osuđuje govor mržnje predsednika Aleksandra Vučića tokom njegovog jučerašnjeg obraćanja javnosti.

Nakon što je, na najbrutalniji način, usmerio svu krivicu, gnev i odgovornost na građane Srbije, koji su taoci njegovih odluka na dnevnoj i na nervnoj bazi ne samo proteklih meseci pandemije, već punih osam godina, on je, umesto da preuzme odgovornost koju nalaže njegova funkcija, u do sada nezapamćenom obraćanju, pokušao da greške kriznog štaba u sadejstvu sa Vladom Republike Srbije, prebaci na građane i njihov navodni nemar istakne kao razlog za katastrofalnu situaciju u vezi sa epidemijom koronavirusa, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Dodaje se da je Vučić izneo i podatak o 4.000 aktivnih slučajeva, samo nekoliko sati nakon zvaničnog podatka, koji je objavljen na sajtu Covid19, o 2.900 slučajeva.

U Novoj stranci zaključuju da se, kao i do sada, Vučić bavi isključivo manipulacijama i lažima, što dodatno stvara nepoverenje građana, a na šta je ova stranka do sada upozoravala nebrojeno puta.

„U trenutku kada nema slobodnog ležaja za obolele od koronavirusa, on je nastavio da se jada o svojim problemima u pregovorima u vezi sa statusom KiM, umesto da prizna da njegova skaradna politika vodi Srbiju, pa i ceo region, u propast. Juče je i onima koji su podržavali Aleksandra Vučića, verujući u njegove šarene laže, postalo jasno da je njemu i njegovoj kamarili jedini cilj ostanak na vlasti, po cenu zdravlja i života ljudi“, navodi se u saopštenju Nove stranke.

U Novoj stranci ističu da su kulminacijom Vučićeve nesposobnosti i nesposobnosti kriminalnog režima, koji ima za cilj samo svoje blagostanje i bogaćenje, Srbija i građani Srbije dovedeni do podele koja je eskalirala u sinoćnji fizički obračun građana i policije.

Nova stranka poziva obe strane, koje su ostavljene da se tuku u oblacima suzavca, na uzdržanost, jer ništa nije vredno zdravlja ljudi, a posebno ne ovaj kriminalni režim koji je više puta dokazao da mu bilo šta što služi očuvanju vlasti nije strano.

„Stoga zahtevamo momentalnu ostavku direktora policije Vladimira Rebića i ostalih koji su odgovorni za prekomernu upotrebu sile od strane policije prema demonstrantima, ali i odgovornost predvodnika besmislenog avanturizma pokušaja upada u Skupštinu“, zaključuje se u saopštenju.

U Novoj stranci iznad svega podvlačimo da je situacija sa epidemijom kritična. Svaki aktivista, član ili simpatizer Nove stranke je slobodan da, uz sve mere zdravstvene zaštite, i apelujemo – bez nasilja, iskaže svoj građanski bunt, jer ovo i jeste odgovor građana, a ne stranaka, na katastrofu u koju nas je doveo režim Aleksandra Vučića.

Kako je navedeno u saopštenju, Nova stranka ostaje, kao i od trenutka svog osnivanja, dosledno opoziciona stranka, koja je uvek ukazivala i ukazivaće na sramne poteze vlasti, nudeći ne samo kritiku, već i rešenja, sve dok se svi zajedno ne izbore da ovaj period povratka u mračne 90-te godine jednom za svagda ne bude na smetlištu političke istorije, gde mu je i mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari