Život

Sreda, 08.07.2020.

16:10

Čuveni umetnik optužen za silovanja: Jedna žrtva je imala samo 15 godina

Grupa od 25 žena optužila je čuvenog pariskog umetnika poznatog po grafitima Vilfrida A, za silovanje ili seksualno uznemiravanje.

Izvor: B92, Tanjug

Čuveni umetnik optužen za silovanja: Jedna žrtva je imala samo 15 godina
Ilustracija/Foto: depositphoto/lufimorgan

Grupa je 50-godišnjeg umetnika prijavila državnom tužiocu u utorak, navodeći da su se napadi dogodili u poslednjih 11 godina, prenosi BBC.

Vilfrid A. pouznat je po svom grafitu "Ljubav prolazi ulicama", ali od kako se vest o optužbama pojavila nekoliko grafita je preimenovano u "silovatelj prolazi ulicama".

Napadi su se navodno desili između 2009. i 2020. godine, uglavnom na Monmrtru, a žene su starosti između 15 i 26 godina.

Jedna od žrtava je rekla da ju je umetnik kada je imala 15 godina namamio u svoj atelje kako bi je slikao za modnu industriju, a zatim je napio alkoholom i drogirao i onda iskoristio.

Advokat Vilfrida A. rekao je da njegov klijent negira optužbe, kao i da planira da se brani.

Grupu žena zastupaće advokati specijalizovani za seksualne napade Valentina Reberiuks i Luis Bušen koj su istakle da nikada do sada nisu videle slučaj ove jačine kao i da su za samo 10 dana prikupile više od 100 svedočenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: