Hi-čan Hvang
Hi-čan Hvang

Red Bul daje Lajpcigu krila, 18. put - Verner dobio naslednika

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.07.20. | 14:38

Hvang Hi-čan prešao iz Salcburga u Bundesligu

Austrijsko prvenstvo je prerastao, pa će opet probati da se probije u Nemačkoj. Ali za razliku od sezone 2018/2019, tad se nije proslavio na pozajmici u Hamburgeru, Hvang Hi-Čan sad ide u Bundesligu. Preciznije u RB Lajpcig, koji je još jednom pojačanje pronašao u sestrinskom Red Bul Salcburgu.

Korejski univerzalac je tako postao 18. igrač koji je iz Salcburga otišao u Lajpcig. Prošle sezone izbor je bio Hanes Volf, ranije Amadu Hajdara, pa Konrad Lajmer, Nabi Keita, Dajot Upamekano i da ne nabrajamo sad sve.

Izabrane vesti

Hvang je samo poslednji u nizu, a Lajpcig će ga platiti 9.000.000 evra, s tim da bi cena transfera sa sve premijama mogla da naraste na 14.000.000. Sam igrač će potpisati ugovor do 2025.

Sad ostaje da se vidi da li će Lajpcig rizikovati baš toliko i pokušati da Hvangom nadomesti golove Tima Vernera. Jeste Korejac, koji može da pokrije sve pozicije u napadu, prošle sezone bio izuzetan, na 38 utakmica u svim takmičenjima postigao je 16 golova i upisao još 21 asistenciju, ali prvenstvo Austrije ipak ne može da se meri sa Bundesligom.

Mada, pravio je Hvang razliku i u Ligi šampiona – na šest utakmice grupne faze tri gola i pet asistencija, nije dakle igrač koga treba potceniti. Zato je i dobio Vernerov dres sa brojem 11.

Uostalom, baš rad su nemački mediji objavili da je Lajpcig odustao od Milota Rašice kome je – nakon što je Verder uspeo da opstane u Bundesligi – cena preko noći porasla sa 15.000.000 na 25.000.000 evra. Očekuje se i da otkupe ugovor Patrika Šika.


tagovi

Red Bul SalcburgHvang He Čan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara