NOŽEVI I PIŠTOLJI, BILO JE MONSTRUOZNO! Bivši vezista Sampdorije o meču sa Zvezdom: U svlačionici muk i GROBNA TIŠINA
Foto: Pritnscreen

IVANO BONETI SE PRISETIO MEČA

NOŽEVI I PIŠTOLJI, BILO JE MONSTRUOZNO! Bivši vezista Sampdorije o meču sa Zvezdom: U svlačionici muk i GROBNA TIŠINA

Fudbal -

Ivano Boneti, nekadašnji fudbaler Sampdorije, ispričao je zanimljivo priču sa duela sa Crvenom zvezdom u Kupu šampiona 1992. godine.

Ta, odlučujuća utakmica za oba tima, igrana je na neutralnom terenu u Sofiji, jer je u Jugoslaviji u to vreme trajao građanski rat, pa je zbog bezbednosti UEFA prebacila u Bugarsku.

Zvezda je bila aktuelni šampion Evrope iz 1991. ali je zbog sankcija svoje domaće utakmice igrala u Segedinu, Budimpešti i Sofiji, gde su dočekali Đenovljane.

Obe ekipe su se tada borile za prvo mesto u grupi i bila im je potrebna pobeda. Zvezda je povela golom Mihajlovića, a izjednačio je Katanec, da bi potom usledio autogol Maze Vasilijevića i na kraju Manćinijev gol kojim su Italijani došli do pobede i prvog mesta u grupi koje ih je odvelo u finale protiv Barselone.

"Kada vidim slike terena vraćam se u ta vremena, kao da je bilo juče. Igrao se onaj meč na neutralnom terenu protiv Crvene zvezde, koji smo morali da pobedimo po svaku cenu", prisetio se Boneti, pa nastavio detaljnije:

"Kada smo napuštali hotel, mogli smo da vidimo noževe i pištolje. Bila je monstruozna atmosfera. U svlačionici nije letela ni muva, bila je grobna tišina. Bio sam blizu Luki Vijaliju, gledali smo se i navlačili štucne. Morali smo nešto da uradimo, ja sam počeo da pevam 'Lotteremo fino alla morte' ('Borićemo se do smrti'), a onda su svi krenuli za mnom, cela svlačionica je pevala", otkrio je italijanski fudbaler.

"Znamo kakav je bio meč, odmah smo primili gol, ali smo uspeli da postignemo tri, nisam spavao tu noć", podvukao je Boneti.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track