Naslovne strane sportske štampe
Naslovne strane sportske štampe

Buongiorno Italia: Juventusu pao mrak na oči, Korijere pita zašto je Sergej počeo na klupi?

Vreme čitanja: 6min | sre. 08.07.20. | 12:54

Veliku pažnju dobija i Romina promena u 3-5-2 sistem

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Neočekivani porazi Juventusa i Lacija su glavna tema u italijanskoj sportskoj štampi. S druge strane se ističu Milanov povratak u trku za peto mesto i zaoštravanje borbe za opstanak u donjem delu tabele nakon pobede Lečea. Listovi nastavljaju da pišu i o dolasku Ralfa Rangnika u Milan i odlasku Paola Maldinija, ne samo Stefana Piolija. Štampa se bavi i budućim Interom, posle spiskova igrača koji bi trebalo da odu, sada se popunjavaju liste mogućih pojačanja. Najavljuje se i velika revolucija u timu Rome, koja menja formacijsku postavku u 3-5-2, a Paulo Fonseka, izgleda, ima nameru da baci u vatru Kristantea u ulozi centralnog defanzivca.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanu naslovnica GazeteMilanu naslovnica Gazete

Ludilo Milan”, dominira naslov preko cele Gazetine prve strane povodom trijumfa Rosonera nad Juventusom 4:2. “Ulazak Leaa napravio preokret: u pet minuta Rosoneri su postigli tri gola, ali Bjankoneri su ostali na plus sedam bodova u odnosu na drugoplasirani tim”, navodi list. U drugom podnaslovu se ističe da je Lacio veoma zažalio zbog propuštene prilike u Lečeu posle poraza Stare dame na San Siru.

Osim izveštaja sa utakmice u kome se vezu pohvale na račun Piolija i njegovih igrača, Gazeta se bavi i Milanom koji dolazi. U prvom tekstu se najavljuje dolazak Patrika Šika i Milota Rašice sa Ralfom Rangnikom. Gazeta podseća da bi Rangnik više voleo da dođe Luka Jović, ali Real Madrid traži sumu novca koju Milan, u ovom momentu, ne može da plati. U drugom tekstu se kaže da je razvod između Milana i Paola Maldinija neminovan: “Sa Maldinijem je gotovo i bez upotrebe klauzule”. U tekstu se precizira da Maldini ima ugovor koji ga štiti u poptunosti, ali je njegova uloga u klubu nekompatibilna sa Rangnikovom i kako je sam Maldini priznao, u novom Milanu za njega nema mesta.

Lacio - još jedna propuštena šansa”, naslov je reportaže sa meča na stadionu Vija del Mare. Sergej Milinković Savić je ušao u igru u drugom polovremenu i bio je među najmanje lošim igračima Nebeskoplavih, štaviše uz Luisa Alberta, Kaiseda i Lacarija je jedini koji je dobio prelaznu ocenu, šesticu. Srpski fudbaler je imao i veliku šansu da izjednači u poslednjem minutu meča, ali mu je golman Gabrijel negirao zadovoljstvo šestog gola u sezoni volšebnom paradom.

Konteovi problemi: nedostaje iskustvo i zamene nisu produktivne, a potrošeno je malo bogatstvo za pojačanja”, kritikuje Gazeta učinak trenera Intera budući da je u dobroj meri odgovoran za poteze Nerazura na fudbalskoj pijaci. List podseća da je Interosam puta dozvolio da bude sustignut od protivnika i da je izgubio čak 18 bodova, jer nije bio u stanju da sačuva stečenu prednost na terenu. U drugom tekstu se pominje Mario Mandžukić u ulozi Lukakovog zamenika u sledećoj sezoni, dok bi Emerson i Alan trebalo da budu rešenja za startnu postavu. Piše se i da je Konte sve uvereniji da bi bilo korisno vratiti Najngolana u Aprijano Đentile na kraju ove sezone.

Mladi lavovi: od Gordona do Džonsa, momci rođeni u novom milenijumu vode u budućnost velike timove Premijer lige”, posvećuje milanski dnevnik čitavu stranu rađajućim zvezdama ostrvskog fudbala. Predodređeni za velika dela po Gazeti su Gordon iz Evertona, Lampti iz Brajtona, Foden iz Sitija, Grinvud iz Junajteda, Saka iz Arsenala i Džons iz Liverpula.

CORRIERE DELLO SPORT

Sergej prva tema u RimuSergej prva tema u Rimu

Lacio rasipnik”, definiše tako Korijere rimski tim uz fotografiju Sergeja Milinkovića Savića posle trećeg poraza od nastavka sezone. “Inzagi pao i u Lečeu i nije iskoristio proklizavanje Juventusa. Neprepoznatljivi Lacio proćerdao šansu da smanji prednost Juvea na četiri boda. Simone je razočaran, ali se ne predaje: Imamo obavezu da verujemo do kraja”, citiraju se reči kormilara Lacija.

Na unutrašnjim stranama se prenosi i izjava Inzagija da su povrede i problemi fizičke prirode kompromitovali šanse njegovog tima, ali da sada moraju što pre matematički da obezbede plasman u Ligu šampiona. Zadatak koji neće biti previše težak: dovoljna su četiri boda u sledećih sedam kola.

Poput Gazeta i Korijere je uvrstio Sergeja Milinkovića Savića u malobrojnu grupu igrača Lacija koji su zaradili pozitivne ocene. Vezista Nebeskoplavih je dobio šesticu. Korijere dovodi u sumnju zvanično objašnjenje izostanka Milinkovića u sastavu Lacija od prvog minuta (povreda zgloba). “Ne izgleda da je Milinković bio povređen ako se uzme u obzir njegova borbenost na terenu plus pet udaraca ka golu Lećea i devet osvojenih lopti kao i prilika u poslednjem minutu da spasi Lacio od poraza”, stoji u obrazloženju šestice Korijerea.

Dobro došao Rangnik. Juve inaksirao četiri komada”, naslov je sa velikom dozom polomike u Korijereu. Rimski dnevnik zauzima stranu trenera Stefana Piolija koji će napustiti Rosonere početkom avgusta. U tekstu se podseća da je u danu kada je izašlo na videlo da je Rangnikov dolazak neizbežan Piolijev Milan je pružio dokaz snažnog karaktera, velike volje i dobre forme pobedivši šampiona Italije sa 4:2.

Fonseka: svaki poraz u Rimu je težak”, upozorio je trener Rome svoje igrače da nemaju alibi za meč sa Parmom i da su obavezni da donesu tri boda posle tri uzastopna poraza. Fonseka je najavio i revoluciju u timu koja polazi od promene formacijske postavke, ali i interpretatora pojedinih uloga: Kristantea ćemo videti u ulozi centralnog defanzivnog. List piše i o teškoćama klupske uprave da obezbedi novac za upis u sledeći šampionat. U tekstu se kaže da su prepreke savladive, ali da će Đalorosi morati da prodaju par svojih dragulja. 

TUTTOSPORT

Tuto brine za TorinoTuto brine za Torino

Super Milan, ludi Juve”, prišio je torinski dnevnik Juventusu definiciju koja se često koristi za Inter. “Milan izuo Juve u pet minuta”, aludira na drugoj i trećoj strani torinski dnevnik da su Rosoneri u samo pet minuta preokrenuli rezultat od 0:2 u 3:2. “Juve dao dva lepa gola, imao utakmicu u šaci a onda su usledili penal i ludilo”, piše Tutosport posećajući na najstrožu kaznu sviranu zbog igranja rukom Bonučija i seriju grešaka Juveovih fudbalera od Ruganija preko Ronalda do Aleksa Sandra.

Bio je to samo blekaut, ne treba brinuti previše, bili smo odlični sat vremena”, prenosi se smirane izjava Mauricija Sarija posle meča. List podseća i da je juče Ronaldo postigao svoj 30 gol u sezoni, ali da je to zadovoljstvo prekrila gorčina poraza.

Toro, presudna noć”, dramatičan je naslov Tutosporta pred večerašnji okršaj Torina i Breše. Tim Granata ima obavezu da osvoji sva tri boda ako želi da se udalji od zone ispadanja, u suprotnom bi Toro ušao u predvorje pakla budući da je Leče pobedio Lacio. S druge strane Breša posle pobede nad Veronom želi da odškrine vrata vlastitog opstanka u Seriji A.

“Boginjo, da li možeš da probušiš i Sampdoriju?”, pita se torinski dnevnik budući da Atalanta nije uspela da pobedi nijedan tim koji je predvodio Ranijeri na poslednjih 14 utakmica. Skor je sedam pobeda i sedam remija u korist rimskog trenera. Pobeda Lečea obavezuje i Sampdoriju da grčevitije traži bodove protiv Atalante koja, sa svoje strane, želi da “otpeva” Betovenovu devetu simfoniju radosti, to jest, da zabeleži devetu uzastopnu pobedu u Seriji A.

Alan – Kesi, Inter bilduje mišiće na sredini terena”, izveštava Tutosport da trener Antonio Konte želi da napravi robustan vezni red Nerazura. Pored Vidala iz Barselone, povratka Najngolana iz Kaljarija, kandidati za jačanje vezne linije su i vezisti Napolija i Milana. List takođe najavljuje da će protiv Verone posle pet meseci u odbrani igrati zajedno Godin, De Fraj i Škrinjar.

Piše: Željko PANTELIĆ

 


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara