U Novom Sadu oko 500 zaraženih virusom korona

U Vojvodini je u poslednja 24 sata registrovano 122 novoobolelih od virusa korona, od kojih je njih 60 u Novom Sadu, čime je postignut novi rekord po broju novozaraženih od Covid-19 u glavnom gradu pokrajine.
U Novom Sadu oko 500 zaraženih virusom korona
Foto: 021.rs

Institut za javno zdravlje Vojvodine je saopštio da je epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Novom Sadu.

Sa ovih 60 novozaraženih u Novom Sadu trenutno ima oko 500 aktivnih slučajeva od kojih je skoro 90 odsto u samoizolaciji, dok su ostali hospitalizovani.

Institut navodi da je od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do 7. jula, u Vojvodini registrovano ukupno 2.107 slučajeva koji su potvrđeni PCR testom. Od tog broja, njih 778 je bilo u Novom Sadu.

"U toku jučerašnjeg dana bolest je registrovana u svim okruzima u Vojvodini. Broj hospitalizovanih slučajeva zbog teže kliničke slike i dalje raste, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija. Epidemiološka ispitivanja ukazuju da su obolevanju kod najvećeg broja slučajeva dopirinela okupljanja poput organizovanih proslava, svadbi, zabava i slično. Ovim skupovima je prisustvovao veći broj ljudi, i ostvarivan je veliki broj bliskih kontakta u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom bez korišćenja zaštitne maske. Time su stvoreni svi uslovi za masovnije prenošenje bolesti", navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U ovoj ustanovi ponavljaju da je zdravstveni sistem Vojvodine pod sve većim opterećenjem i neophodno je hitno sprovođenje mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja. U kovid sistem dodatno se uključuje još pet bolnica u Vojvodini, a za potrebe lečenja blažih i umereno teških slučajeva.

Podsetimo da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 177 pacijenata obolelih od virusa korona, što je za 18 više u odnosu na utorak, kao i da je u Dečijoj bolnici dvoje dece pozitivno na Covid-19. 

  • Iza kulisa

    09.07.2020 10:56
    Sram Vas bilo
    Nije Vlast kriva, mi smo budale!
    Najlakša manipulacija jeste sa neobrazovanim, siromašnim i bolesnim narodom. Mi to svakako jesmo.
    Pitam Vlast:" Da li je moguće da nam do te mere vređate dostojanstvo i to malo pameti što je preostalo? Kada vama ide na ruku i CORONA ustukne, derbi, okupljanja i slavlja ( srpske mame i babe), izbori ( na načinu svaka čast, niste kraduckali nego ste pokrali ), samo par dana kasnije dolazi do pogoršanja epidemiološkog stanja...Narod je u zatvoru u spostvenoj zemlji. Bez prava, bez sigurnisti, bez dostijanstva. Onaj ko ne misli kao VLAST on je neprijarelj!

    Sram Vas bilo za sva zlodela i znana i neznana! Sve može kako vi hocete ali ne i dokle hoćete!
  • Panika!?

    09.07.2020 08:55
    Procenti vs apsolutni brojevi
    Ako NS sa okolinom koja gravitira DZ NS ima oko 500 000 stanovnika, a zvanicno je zarazeno 500, to je onda 1 PROMIL bolesnih.
    Ako je to laž, kako pišete i ima 20x više, to je onda 2% bolesnih na sve stanovnike. Neka je i 50x više, to je 5% bolesnih stanovnika. OK, neka je i 100x više (ako bi fantazirali), i došli do 10% stanovnika.
    Tako se manipuliše brojkama i stvara panika. Razmislite, i budite odgovorni da se ne bi stvarao još veći haos i panika, jer mi svi SADA I OVDE živimo u tome.
  • Kliničar

    08.07.2020 20:24
    Nije uvek corona
    Sirene u NS nije uvek zbog corone u to budite sigurni.


    A zna se za šta se pali rotacija sa svučnom signalizacijom.



    Ne vlada samo corona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti