Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Kako je Dušan Tadić odbio Samp i Marselj i završio u Groningenu

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.07.20. | 11:09

Ko zna kako bi mu karijera izgledala da je izabrao drugi put

Životna raskrsnica na kojoj je Dušan Tadić birao pravi put. Birao ga je maltene naslepo, jer nije mogao ni da pretpostavi kako će mu karijera i ceo život izgledati kada zakorači na stranu koju je izabrao.

Holandski mediji u priči o čuvenom nekadašnjem skautu Groningena Gradsu Fileru govore o Tadiću. On i Virdžil van Dajk su „lične karte“ legendarnog skauta, koji ih je video i ubedio da dođu među Zelene.

Izabrane vesti

Za Tadića priča ide ovako: u zimu 2010. godine Sampdorija je tražila igrača po ukusu trenera Luiđija Delnerija i izbor je pao na Dušana, koji je u Vojvodini krčio put ka zvezdama. Bilo je pregovora, ali Italijani nisu uspeli da ubede Tadića i njegovog menadžera da je Samp prava sredina za njega. I srpski as se zahvalio na ponudi.

Šest meseci kasnije sa ponudama su došli i emisari CSKA Moskve, Sporting Hihona i Marselja. I na koncu – Groningena. Upravo je Filer bio taj koji je pričao sa Tadićem. I ubedio ga da je najbolje za njega da se preseli u klub iz sredine tabele holandskog prvenstva, a iz kojeg su ka visinama poleteli brojni mladi igrači. Recimo, Luis Suarez samo koju godinu ranije.

Prihvatio je Tadić ponudu, obukao je dres Groningena i ostalo je – legenda.


tagovi

Dušan TadićGroningenHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara