Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 8. 7. 2020.

| Društvo

U Leskovcu na lečenju od korone 99 pacijenata

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
bolnica leskovac
Na bolničkom lečenju 99 pacijenata, foto: B. S.

U poslednja 24 sata registrovano je još 6 zaraženih virusom korona u Jablaničkom okrugu, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu. Raste i broj hospitalizovanih koji se od kovida leče u Opštoj bolnici u Leskovcu i trenutno je smešteno 99 pacijenata, 6 više nego juče.

U Zavodu za javno zdravlje ne navode koliko je ljudi testirano juče, ali kažu da je na virus korona pozitivno još 6 osoba. Najviše ih je iz Leskovca, dok je po jedan slučaj registrovan u Medveđi i Lebanu. Među novoobolelima su 4 penzionera i dve osobe iz grupe zaposlenih.

Povećan je broj hospitalizovanih i trenutno se u Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, od korone leči njih 99.

U poslednja 24 sata imali smo 19 novih prijema, 13 pacijenata je otpušteno sa lečenja. Nije bilo upućivanja za Klinički centar Niš, niti novih smrtnih slučajeva od posledica virusa korona - kažu u Bolnici.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu obolelo je ukupno 1.013 osoba, a najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu - 789. U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo 118 osoba, u Lebanu 56, Bojniku 28 i Medveđi 22.

Zbog porasta broja obolelih Gradski štab za vanredne situacije uveo je dodatne mere za sprečavanje širenja virusa korona - ograničeno je okupljanje ljudi, kao i rad ugostiteljskih objekata, a zaštitne maske moraju se nositi u javnom i taksi prevozu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: