Kon danas: Situacija u Beogradu se popravlja; Kon juče: Situacija u Beogradu se ne popravlja

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da ima pokazatelja da se situacija u vezi s epidemijom virusa korona u Beogradu popravlja.
"Posle tri dana imamo između 400 i 450 onih koji su sumnjivi na kovid, a pre toga smo imali oko 600, čak i više, na dnevnom nivou", rekao je Kon za N1.
 
Dodao je da ima prvih pokazatelja da situacija ide na bolje.
 
Rekao je da se nove kovid bolnice otvaraju iz preventivnih razloga.
 
"Mora da se shvati da je virus još uvek tu", naveo je dodajući da nema dileme da će korona virus biti potisnut za par nedelja, ali nakon toga bi mogao uslediti novi talas, čija će jačina zavisiti od kolektivnog imuniteta.
 
Naveo je da nedostaje medicinski kadar i da će morati da se popunjava.
 
Podsetimo da je dr Kon juče za TV Prva rekao da je u Beogradu nepovoljna epidemiološka situacija i da nema indikacija da se ona popravlja. Takođe je naveo da razloga za donošenje restriktivnih mera, prema njegovom mišljenju, trenutno nema.
  • e podaci osnovni

    13.07.2020 20:51
    sve štima
    pola testova manje i proporcionano broja zarazenih. Nemojte da testirate nece biti zarazenih reče ...................
    Meni je jos uvek orijentir broj umrlih . Treba da uporede broj numrlih svai dan u odnosu na prošlu god dan za danom pa je razlika grub podatak o broju umrlih od korone.
    Valda u te elektronske podatke o gradjanima upisuju umrlice bez obzira na uzrok smrti.
  • Ataševac

    10.07.2020 17:16
    Kon je car
  • Pera

    09.07.2020 17:36
    Situacija se pogorsava jos od kraja sedamdesetih. 'Ajd, zdravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.