Infektivna klinika u Beogradu: Zabrinuti smo, premoreni i prepuni

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević izjavila je da je u poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno 144 bolesnika.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.07.2020.

09:38

Infektivna klinika u Beogradu: Zabrinuti smo, premoreni i prepuni
Foto: Printscreen/TV Prva

Ona je dodala da su zdravstveni radnici prvi put ozbiljno zabrinuti.

Milošević je za RTS rekla da je tokom poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

"Za poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno je 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da kao da smo primili celu Infektivnu kliniku, cele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata", izjavila je Miloševićeva.

Prema njenim rečima, od kada je to počelo da se dešava zdravstveni radnici su po prvi put ozbiljno zabrinuti.

"Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve da se maske nose", istakla je Miloševićeva.

Ona je dodala da se na intenzivnoj nezi Infektivne klinike nalazi 15 bolesnika, na raspiratorima 11, šest na invanzivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

"Svi bolesnici i oni koji su na inavanzivnoj i neinvanzivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog sveta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi", rekla je ona i dodala da je situacija mnogo teža nego u martu i aprilu.

Milošević dodaje i da zdravstvene radnike brine i ogroman priliv u bolnice širom Srbije, jer sa trenutnim prilivom bolesnika neće moći da se zbrinu svi ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: