Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Nikolićeva šansa za iskupljenje, previranja u Spartaku

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.07.20. | 09:27

Nekadašnji trener Partizana još nije poražen u Premijer ligi Rusije, ali danas je najteže iskušenje, gradski derbi sa ranjenim rivalom

Dva velika kiksa napravila je Lokomotiva u prethodne dve runde. Bila su to dva čista zicera, pogotovo kada se pogledaju ostali rezultati, da već overi plasman u Ligu šampiona.

Ipak, tim Marka Nikolića je jedva kod kuće osvojio bod protiv Krila Sovjetov (1:1), a onda nije imao ni dovoljno sreće da pobedi Soči (0:0). Dva gola je domaćinu VAR poništio, a u sedmom minutu sudijske nadoknade najbolji igrač Lokomotive Aleksej Mirnačuk je pogodio stativu iz jedanaesterca. To su bili kiksevi koji srpskom treneru baš nikako nisu trebali na početku moskovskog dela karijere.

Izabrane vesti

Srećna je okolnost za Lokomotivu što je rival za drugo mesto Krasnodar bio još slabiji, te je bodovna prednost ostala u rukama Moskovljana. Ali sada na red dolazi meč koji bi mogao da promeni Nikolićevu sreću. Sledi veliki gradski derbi protiv Spartaka danas (19.30).

Ako Lokomotiva deluje da je u formi, Spartak je – očajan. Na tri poslednje utakmice osvojio je samo bod, a za vikend je na svom terenu izgubio od Tambova (3:2). Preti Gladijatorima opasnost da ostanu bez mesta u Evropi, tako da im je ovo možda i poslednji trenutak za buđenje.

Nadaju se u Lokomotivi da će tim biti kadrovski jači nego u prethodnom periodu. Na teren se vratio Anton Mirančuk, a očekuje se i da reprezentativac Rusije Giljerme zauzme svoje mesto među stativama.

Imaju Mašinovođe i jedan dodatni motiv pred ovaj duel: jesenas ih je Spartak rasturio i to ka gost. Bilo je 3:0 za crveno-bele. I taj trend u međusobnim susretima ide u korist Spartaka, koji nije poražen od Lokomotive od 2017. godine. Na poslednja četiri međusobna duela, klub u kojem je Marko Nikolić trener postigao je jedan jedini gol!

Od kada je na klupi Lokomotive jedini strelac za tim Marka Nikolića bio je Aleksej Mirančuk. Najbolji igrač ruskog šampionata za jun je postigao sva četiri gola, ali je bio tragičar u duelu sa Sočijem za vikend. Nikolić je i dalje u ruskoj javnosti dočekan sa nepoverenjem. Iskusni stručnjak Juri Sjomin i dalje se ne miri sa smenom. Nekadašnji trener Lokomotive opet je malo “čačnuo” bivšeg trofejnog trenera Partizana.

"Da li ću Nikoliću da pomognem savetom? Kada je doneo odliku znao je da Lokomotiva ima trenera. Tada je mogao da me potraži, ali nije. Sada nema saveta, moraće da pliva sam”, rekao je Sjomin u intervjuu za ruski “Sport ekspres”.

Spartak je u krizi. Posle samo boda u prethodna tri kola, a dva uzastopna poraza ceh je platio generalni direktor kluba Tomas Zorn. Najveći šanse da ga zameni daje se Šamilu Gazizovu koji sada taj posao obavlja u Ufi. Ruski mediji spekulišu da će na kraju sezone Spartak da napusti i trener Domeniko Tedesko iako ima ugovor sa najpopularnijim ruskim klubom do juna 2021. Godine. Razlog je odlazak Zorna sa čela nekadašnjeg šampiona.

Zenit je obezbedio titulu, pa će ekipa nekadašnjeg kapitena Srbije Branislava Ivanovića da bude opuštena protiv Sočija. Gosti nemaju poraz na sedam poslednjih utakmica, a imaju tri remija u nizu.

CSKA je za vikend protutnjao kroz Grozni, slavio protiv Ahmata sa čak 4:0. Armejci jure kvalifikacije za Ligu šampiona. Imaju dve pobede u nizu i favoriti su protiv poslednjeplasirnaog Orenburga.

RUSIJA - 27. KOLO

Utorak

Tambov - Ahmat 1:2 (1:1)

/Melkadze 34pen - Silva Lima 20, Vizeu 73

Arsenal Tula - Krila Sovjetov 2:4 (1:1)

/Denisov 8, Lutčenko 79 - Litsov 38, Popović 57, Glušenkov 62, Radonjić 68)

Sreda

17.00: (9,50) Orenburg (4,90) CSKA (1.35)

17.00: (1,80) Zenit (3,60) Soči (4,90)

19.30: (1,90) Rostov (3,40) Ufa (4,30)

19.30: (2,75) Spartak (3,05) Lokomotiva (2,80)

Četvrtak

16.00: (2,85) Ural (3,10) Dinamo (2,60)

19.30: (3,80) Rubin (3,10) Krasnodar (2,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marko NikolićRusija 1Premijer liga RusijaLokomortiva MoskvaSpartakZenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara