Reagovanja na proteste i nerede u Beogradu

Stižu i prva reagovanja na večerašnje proteste i incidente ispred Skupštine Srbije.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da najoštrije osuđuje vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupšinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije. 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najoštrije je osudila nasilni pokušaj upada u Skupštinu, pozvavši građane da ne pribegavaju bilo kakvom nasilju i da se pridržavaju mera.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar reagovao je na informaciju da je ekipa Hitne pomoći zaustavljena u obavljanju svog posla, tokom protesta ispred Skupštine i zatražio hitnu reakciju nadležih organa.  

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenjuje da ono što se događa u Beogradu, posebno trenutak koji je izabran za nasilje nad institucijama države, ukazuje na krajnje opasne namere.  

Reagujući na dešavanja ispred Skupštine, potpredsednica GO SNS Marija Obradović ocenila je da nasilno ponašanje "Đilasovih fašista i batinaša" mora biti sankcionisano.  

Lider SPS-a Ivica Dačić osudio je nasilni upad u Skupštinu i rekao je da "nema nikakve dileme da je ovo odgovor opozicije na Vučićev poziv na jedinstvo u borbi protiv koronavirusa".

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin kaže da su "Đilasovi zaposleni optužili Vladu Srbije i predsednika Vučića da su prerano ublažili mere borbe protiv kovida-19, a sada su promenili stav i napadaju predsednika Vučića, jer traži pooštravanje mera".

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti i poslanik SNS Igor Bečić ističe da je nasilje "nespojivo sa zdravim razumom". 

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pokušaj ulaska u parlament nazvao je terorističkim aktom. 

Građani nezadovoljni zbog najavljenih mera okupili su se ispred Skupštine Srbijprotestujući zbog najavljenog uvođenja policijskog časa.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво