Ex -Yu

Protest u Beogradu: Neredi ispred Skupštine Srbije zbog najavljenih mjera

Protest u Beogradu: Neredi ispred Skupštine Srbije zbog najavljenih mjera
Foto: Tanjug | Protest u Beogradu: Neredi ispred skupštine Srbije zbog najavljenih mjera

BEOGRAD - Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju virusa korona oteo se večeras poslije 22 sata kontroli, a pripadnici policije odbili su večeras oko 22.30 demonstrante od ulaza u Skupštinu.

Demonstranti su večeras u Beogradu bacali baklje ka vratima Skupštine Srbije, a ubrzo je bačen i suzavac, prenose beogradski mediji.

Nakon što su demonstranti uspjeli da se probiju ranije formiran kordon policije, upadnu u hol parlamenta, policija je uspjela da ih izgura napolje, ali su bačene baklje ka vratima zgrade. Policija je ubrzo bacila suzavac, prenosi "Blic".

Policija je, kako saznaje "Blic", ispalila više od 20 suzavaca

Prije toga, demonstranti su pokušali da upadnu u zgradu parlamenta.

Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred Skupštine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javlja izvještač Tanjuga sa lica mjesta.

Ispred skupštine je haos, a kada je masa nagrnula na Skupštinu, policija se pomjerila, a pojedinci iz mase su uzvikivali "Koga vi branite?".

Protest je počeo nešto poslije 20 sati, kada je blokirana za saobraćaj raskrsnica kod zgrade parlamenta, na početku Bulevara kralja Aleksandra, gdje su zviždali, udarali u šerpe, vikali "Kosovo je deo Srbije", "Ua" i "Mi to nećemo" aludirajući na mjere.

Demonstrantima, bez distance i bez maski, u par navrata su se preko megafona obratila dva učesnika protesta, jedan koji je pozvao prisutne da zovu prijatelje i poznanike da im se pridruže, a drugi je rekao da neće mjere i da neće da vakciniše svoje dijete.

Studenti iz Novog Beograda kreću na protest ispred Skupštine Zbog vanustavnog uvođenja policijskog časa u Beogradu, od...

Posted by Čuvari/ke vatre on Уторак, 07. јул 2020.

Među okupljenima su i članovi Inicijative "Ne davimo Beograd", članovi organizacije "1 od 5 miliona" samostalni poslanik Srđan Nogo.

Većina ne nosi zaštitne maske, distanca gotovo i da ne postoji.

 

Povezana vijest:

U Beogradu ponovo policijski čas, zabranjeno okupljanje više od pet ljudi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije