Čudna noć na Pirinejima: Dmitrović za Novosti o poslednjem napadu i maestralnoj odbrani napadača Sevilje Okamposa

N. ILjUKIĆ

07. 07. 2020. u 21:30

Posle silnih odbitaka sam lotu šutnuo u Okamposa i to je bio praktično poslednji napad na utakmici. Žao mi je zbog propuštene prilike, ali niko u ekipi nije nezadovoljan, kaže Marko Dmitrović

Чудна ноћ на Пиринејима: Дмитровић за Новости о последњем нападу и маестралној одбрани нападача Севиље Окампоса

SEVILjAse bori za plasman u Ligu šampiona, Eibar tokom cele sezone gleda kako da sačuva opstanak u španskoj eliti. Golman reprezentacije Srbije i čuvar mreže Eibara Marko Dmitrović je umalo postao junaka duela ova dva tima pre dve noći u Sevilji, ali ga je milimetar delio od ove laskave uloge. Domaćin je slavio sa 1:0 golom argentinskog napadača Lukasa Okamposa, Dmitrović je pre i posle tog gola pravio mala čuda ispred svog gola, ali je dramatičan finiš nešto o čemu je juče pričalo pola Evrope.

U 102.minutu, posle duge nadoknade vremena zbog povrede golmana domaćih Tomaša Vačlika i neposredno posle stative koju je pogodio Eibar, na gol je morao baš napadač i strelac Okampos, a naš čuvar mreže je posle kornera imao šut za izjednačenje ali je lopta pogodila prinudnog golmana Sevilje, pošto su pre toga izvršene sve izmene igrača.

-Mogli smo i pre toga da izjednačimo i odnesemo kući veliki bod. Posle silnih odbitaka sam lotu šutnuo u Okamposa i to je bio praktično poslednji napad na utakmici. Žao mi je zbog propuštene prilike, ali niko u ekipi nije nezadovoljan. Znamo da nam treba još samo malo da obezbedimo opstanaka - kaže Marko Dmitrović za “Novosti”.

Eibar sada ima 35 bodova i četiri kola pre kraja La Lige je prvi iznad zone ispadanja sa šest bodova više od Majorke.

-Tri od ta četiri meča igramo sa direktnim konkurentima za opstanak i verujem da možemo da ga izborimo. Najbolje i najpostenije je u celoj priči jer sami odlučujemo o svojoj sudbini i verujem da ćemo i sledeće sezone da igramo u eliti - dodaje Dmitrović.

U španskom fudbalu je VAR tehnologija sve više na udaru kritika , a poslednjih nedelja je jasno da je pomoć iz sudijske sobe izuzetno značila fudbalerima Real Madrida.

-Velike se polemike vode u Španiji poslednjih nedelja. Najglasniji su naravno navijači Barselone i Real Madrida. Lično sam veliki zagovornik VAR tehnologije ali samo i delu gde on pomaže arbitrima kod krupnih odluka , nikako kod nekih sitnijih stvari. Eibar je, na primer, u prvom delu sezone oštećen za nekoliko važnih bodova baš zbog odluka VAR sudija. Ovih dana se polemiše o odlukama za penale u korist Reala, a navijači kao navijači, imaju o čemu da pričaju - otkriva Dmitrović deo atmosfere.

Španija se još oporavlja od posledica pandemije virusa korona jer uz Italiju bila jedno od najvećih evropskih žarišta. Mečevi La Lige se igraju i dalje pred praznim tribinama , uz izuzetno rigorozne mere zaštite .

-Situacija se po malo stabilizuje. Pojave se neka nova žarišta, ali je prometno da su ljudi disciplinovani, da se poštuju mere zaštite, a svi se nadamo da će uskoro sve da se završi ker nam je mnogo teško svima pao fudbal bez publike - kaže Dmitrović.

SUSRET SA GUDELjOM

DUEL Sevilja - Eibar je bio prilika da se na terenu, ali i posle meča Marko Dmitrović vidi i ispriča sa saigračem iz reprezentacije Srbije Nemanjom Gudeljom.

-Nemanja i ja se poznajemo desetak godina i dobri smo prijatelji. Uskoro ćemo da se vidimo i na pripremama reprezentacije pred novu sezonu u Ligi nacija. Pre toga je važno da on sa Seviljom izbori plasman u Ligu šampiona, a ja sa Eibarom opstanak u La Ligi. Voleo bih dau dobrom raspoloženju obojica dočekamo pripreme sa našom selekcijom u Srbiji - kaže Marko Dmitrović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije