Ruska Crnomorska flota prati NATO u Crnom moru

Ruska Crnomorska flota prati kretanja brodova NATO u Crnom moru, saopštio je danas Nacionalni centar za kontrolu odbrane (deo ruskog Ministarstva odbrane).

Izvor: Beta

Utorak, 07.07.2020.

21:34

Ruska Crnomorska flota prati NATO u Crnom moru

"Crnomorska flota započela je praćenje aktivnosti stalne NATO protivminske grupe primarnih angažovanih snaga koje su 7. jula 2020. godine ušla u akvatorijum Crnog mora", navedeno je u saopštenju.

"U sastavu protivminskih brodova Alijanse je plutajuća baza za snabdevanje Aliakmon ratne mornarice Grčke, španski minolovac Tambre i Gaeta italijanske ratne mornarice", dodaje se.

Poslednji put ruske oružane snage pratile su aktivnosti NATO u Crnom moru 17. juna kada je na to područje ušao američki raketni razarač "Porter", koji je inače rasporedjen u američkoj bazi u Španiji.

Opremljen je sistemom protivraketne odbrane i naoružan je krstarećim raketama tomahavk.

Taj brod američke mornarice boravio je u Crnom moru do jutros.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: