07. jul  2020. 09.01  →  20.28 | Izvor: Tanjug

Na koronu pozitivno 53, sever Kosova i Metohije u karantinu sedam dana

PRIŠTINA -

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanog broja inficiranih građana, Krizni štab četiri opštine sa severa Kosova, na preporuku struke doneo je večeras odluku da u narednih nedelju dana od 21.00 do 5.00 časova ujutru zabrani kretanje svim osobama osim onima koji su odgovorni za borbu protiv pandemije i za održavanje javnog reda i mira.

Ovo je večeras na vanrednoj konferenciji za novinare u Severnoj Mitrovici saopštio potpredsednik kosovske vlade Goran Rakić koji je naveo da su danas pristigli rezultati pokazali da su 53 osobe pozitivne na korona virus, na osnovu 61 testiranog uzorka i da će sutra biti poznati rezultati za još 62 osobe.

"Takođe, u ovom periodu zabranjuje se ulazak i izlazak sa teritorija četiri opštine na severu, osim za lica sa posebnim dozvolama", istakao je Rakić i pozvao građane na odgovorno ponašanje, nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance i održavanje lične higijene.

Ističući da danas donete mere važe sedam dana, Rakić je naglasio da će nove mere biti donete u skladu sa rezultatima o broju zaraženih koronavirusom, preneo je Kosovo onlajn.

"Zabrana ulaska i izlaska iz opština na severu Kosova znači da je uvedena mera karantina za građane u narednih nedelju dana", pojasnio je Rakić.

Najavljeno je da će direktori javnih ustanova na severu Kosova rad zaposlenih svesti na minimum.

Tagovi
Srodne vesti