POVODOM 75. GODIŠNJICE OD ZAVRŠETKA DRUGOG SVETSKOG RATA Otvorena izložba Nezaustavljivi hod Crvene armije ka Berlinu
Foto: Borba

Nezaustavljivi hod

POVODOM 75. GODIŠNJICE OD ZAVRŠETKA DRUGOG SVETSKOG RATA Otvorena izložba Nezaustavljivi hod Crvene armije ka Berlinu

Pop kultura -

Izložba „Nezaustavljivi hod - Crvena armija na putu ka Berlinu“

Izložba "Nezaustavljivi hod Crvene armije na putu ka Berlinu", priređena povodom 75. godišnjice od završetka Drugog svetskog rata, otvorena je 7. jula, u 13 časova u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije.

Izložene fotografije sačuvane su u arhivi "Borbe" u Beogradu, a snimili su ih nepoznati ratni fotografi Crvene armije. Zanimljivo je da je ispod svake originalne fotografije bila nalepljena bela papirna traka na kojoj je pisaćom mašinom na ruskom jeziku ispisana legenda, a na poleđini redni broj. Ovakav redosled je i ovde poštovan.

Postavka od oko 80 fotografija za ovu priliku, upotpunjena je izborom iz ratnih planova za učešće ruskih snaga u oslobađanju Srbije u jesen 1944. godine u Beogradu.

foto: Borba

Izložba u Domu vojske

Prisutnima su se na izložbi obratili Miroslav Toholj, načelnik odeljenja za izdavačku delatnost Medija centra "Odbrana", Andrija Jorgić, direktor časopisa "Borba" i direktorka te kuće, potpukovnik Biljana Pašić.

foto: Borba

- Posebno nam je drago što smo ovu izložbu realizovali sa Ministarstvom odbrane u Domu vojske Srbije, i to je samo jedna u nizu akcija koje ćemo zajedno da sprovedemo sa Medija centrom "Odbrana" - rekao je Jorgić.

Izložba "Nezaustavljivi hod - Crvena armija na putu ka Berlinu", čijem je otvaranju prisustvovao i načelnik Uprave za odnose s javnošću pukovnik Mihailo Zogović, biće postavljena u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije do 27. jula.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track