U Nišu se na terenima Teniskog kluba Kostić igralo Prvenstvo istočne Srbije u konkurenciji tenisera i teniserki do 16 godina. Titulu šampiona regiona je poneo Stefan Skobelev, teniser Teniske akademije Živković, a šampionka Anja Stanković, takođe je iz niške akademije.

Turnir je održan tokom 4. i 5. jula 2020. godine u organizaciji Teniskog saveza istočne Srbije. Stefan je u
finalu bio bolji od Haralampija Toskića iz Kruševca sa 2:0 (7/5, 6/0). U konkurenciji teniserki Anja je pobedila klupsku drugaricu Saru Milosavljević. Rezultat je bio 2:0 (6/1, 6/0). Treće mesto podelile su Natalija Nikolić (TAŽ) i Mina Milosavljević (TAŽ).

Prvenstvo TSIS

Paralelno sa Prvenstvom istočne Srbije, na terenima Teniske akademije Živković igralo se Prvenstvo TSIS. Ovo prvenstvo je namenjeno za tenisere i teniserke do 12 godina.

prvenstvo

Darija, Nina, Uroš i Luka – Foto – Teniska akademija Živković

Šampionsku titiulu za TSIS, osvojila je Nina Krstić (TAŽ). Ona je podebila Dariju Ilić iz istog kluba sa 2:0 (6/1, 6/0). U konkurenciji tenisera Andrija Petrović (TAŽ) je stigao do vicešampionske titule. Treća mesta su zauzeli Uroš Živković, Luka Stanković i Nadija Mladenović, koji su iz niške akademije.

Najmlađi teniseri i teniserke Teniske akademije Živković su bili dominantni u Dimitrovgradu gde se tokom prošle nedelje igralo Otvoreno prvenstvo u konkurenciji do 10 godina. Sve medalje na turniru osvojila je Teniska akademija Živković. Zlatne su pripale Danici Marjanović i Radovanu Petroviću, srebrne Aleksandri Stojanović i Luki Periću, a bronzane Lari Orlović i Luki Živkoviću.