Gajić: Narodna stranka ne dovodi u pitanje zajednički nastup opozicije na izborima 1Vladimir Gajić Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je za promenu „diktatorskog režima“ Aleksandra Vučića potreban zajednički nastup opozicije na izborima i da opozicione stranke sada nisu u prilici da jedne drugima budu konkurenti.

„Bićemo konkurencija kada jednog dana Srbija osvane u slobodi. Do tada smo prinuđeni da radimo zajedno. S druge strane, važno je da sve opozicione stranke do izbora individualno ojačaju kako bi mogle da za njih budu spremni u tehničkom smislu, odnosno da budu u stanju da potpuno kontrolišu izbore“, rekao je Gajić televiziji N1.

Upitan o ostavci na sve stranačke funkcije doskorašnjeg potpredsednika Narodne stranke i predsednika Gradskog odbora Beograd Nikole Jovanovića, Gajić je odgovorio da je reč o „pre svega o ličnim razlozima“.

„Razlozi koje je Jovanović naveo za svoju ostavku, rekavši da je to učinio jer on pokušava da održi jedinstvo opozicije, uopšte nisu u suprotnosti sa čvrstim i vrlo izričitim stavom Narodne stranke da će jednog dana samo široki front i pokret otpora opozicije moći da se na odgovarajući način suprotstavi diktatorskom režimu“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da su „Jovanovićevi privatni motivi drugo pitanje, i da će se oni otkriti u narednom periodu“.

„Ne želimo da od toga pravimo veliki slučaj, reč je o turbulencijama na ličnom nivou, na žalost uobičajenim na našoj političkoj sceni“, rekao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari