Milisavljević: U kovid bolnici u Novom Pazaru u poslednja 24 sata primljeno 29 pacijenata na lečenje

1
16

Milisavljević: U kovid bolnici u Novom Pazaru u poslednja 24 sata primljeno 29 pacijenata na lečenje 1

Koordinator Ministarstva zdravlja za Kovid 19 Slobodan Milisavljević je rekao da je u Novom Pazaru osmoro pacijenata na respiratorima.

Milisavljević je rekao da u Novom Pazaru ima još uvek kragujevačkih lekara i medicinskih tehničara koji su među prvima pritekli u pomoć kolegama u Opštoj bolnici.

Dodao je da u poređenju sa prethodnom nedeljom kada su bili samo zdravstveni radnici iz Kragujevca i Kraljeva, sada se sve veći broj lekara i tehničara iz Srbije prijavljuje da volontira u Novom Pazaru.

„Sa druge strane, naredbom ministra Lončara, svi lekari i medicinski tehničari koji su bili na birou za zapošljavanje su primljeni u Opštu bolnicu Novi Pazar, tako da je kadrovska situacija, kada se dodaju i vojni lekari, sada mnogo bolja“, rekao je Milisavljević u razgovoru za portal Glas Šumadije.

On je najavio da će se danas ili najkasnije sutra i Dom zdravlja sa stacionarom u Sjenici uključiti u aktivno lečenje kovid pacijenata.

„Danas jedna ekipa iz Ministarstva zdravlja u saradnji sa Vojskom Srbije odlazi u Tutin kako bi sagledala situaciju i poboljšala uslove za lečenje pacijenata, po istom obrascu kao što je urađeno u Novom Pazaru i Sjenici“, rekao je Milisavljević.

Izvor: danas.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.