Đozep Marija Bartomeu (©AFP)
Đozep Marija Bartomeu (©AFP)

Bartomeu o kritikama i Barsinim planovima: Ništa od Nejmara, neće biti velikih transfera, samo trampi

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.07.20. | 12:48

Prvi čovek Barselone najavio i odlazak iz kluba, ali...

Svlačionica mu je čini se okrenula leđa, ne vole ga ni navijači, ali Đozep Marija Bartomeu uverava: sve što je radio, činio je za dobrobit Barselone. I mada bi svi voleli da mu već sada vide leđa, Bartomeu nema nameru da podnosi ostavku pre vremena s tim da ostavlja otvorenom mogućnost da ode na izborima zakazanim za 2021. godinu. U opširnom intervjuu za radio Katalunja predsednik Barselone je govorio i o optužbama da je plaćao internet botove da vređaju njegove protivnike – pa čak i igrače – po društvenim mrežama, navodnoj sudijskoj protekciji za Real, ali naravno i o prelaznom roku.

Pa da krenemo odatle, ipak se najviše tiče samog fudbala.

Izabrane vesti

Neće biti velikih transfera generalno, ne samo kod nas. Biće samo trampi“, odgovara Bartomeu.

Dakle, ništa od povratka Nejmara na stadion Kamp Nou?

Takva operacija je malo verovatna zbog veoma teške situacije u kojoj su svi evropski klubovi“.

O drugim igračima – recimo Lautaru Martinezu Bartomeu nije ni želeo da govori, jer želi prvo da se završi sezona. Međutim, o sudbini Lionela Mesija je morao posle medijskih spekulacija da bi Argentinac – baš i zbog odnosa sa klupskom upravom, čitaj: Bartomeuom – mogao da napusti Barsu.

Mesi ima ugovor do 2021, a naša je obaveza da ga produžimo, jer Mesi je najbolji igrač na svetu. Znam šta je javio radio Kadena SER, ali ne znam zašto Mesi ne bi produžio ugovor? Miran sam, rekao je Leo već mnogo puta da želi da se penzioniše u Barseloni. I vidim ga kako to radi kod drugog predsednika, jer će on potrajati duže“, rekao je Bartomeu aludirajući na izbore 2021. godine.

Međutim, ako mislite da to znači da će Bartomeu ispuniti želju javnosti i otići pre vremena...

Nisam razmišljao o ostavci. Naprotiv. Sad je vreme da zavrnemo rukave i radimo“.

Da se vratimo na fudbal, kritikovana je uprava Barselone i zbog toga što je dala mlađeg Artura za Miralema Pjanića što je trampa koju su mnogi shvatili kao poslovnu akrobaciju koja uzroke nije imala u sportskim motivima, već u peglanju finansijskih knjiga. Bartomeu negira.

Dugo smo ga pratili i želeli. Nismo ga doveli da bismo sredili finansije. Prosto, takva je bila situacija. Da smo hteli da peglamo knjige mogli smo da prodamo druge igrače, a ne da damo Artura koga veoma cenimo“.

Govorio je naravno Bartomeu i o brojnim odlukama VAR-a u korist Reala i ponovio Barsin stav da je tamo utisak da madridski velikan ima sudijsku protekciju.

Posle krize VAR nije sasvim fer. Ceo svet to vidi. Sudijama sve više i više treba pomoć. Jesam za VAR, jer sam i za pravdu, ali... Jasno je da su ove poslednje odluke naškodile našoj ambiciji da osvojimo ligu“.

Na kraju i o „Barsagejtu“, aferi koja je dobrano uzdrmala Bartomeuov status na stadionu Kamp Nou. On ipak tvrdi da nikad nije platio da bilo ko bude vređan zbog toga što se protivi idejama predsednika. Platio je samo agenciju koja je imala zadatak da po društvenim mrežama širi klupski brend. Priznaje i da je on lično pogurao I3 Ventures, jer je ta kompanija imala dobre reference i kao dokaz da je uprava nevina u celoj priči pokazuje danas objavljeni izveštaj nezavisne revizorske kuće PWC.

U njemu se navodi da Barsa nije tražila da se bilo ko provlači kroz blato, da niko od rukovodioca nije „omrsio brk“ na osnovu tog ugovora – a bilo je i takvih optužbi – te da je u poslednje dve godine za usluge internet promocije klub davao 947.000 evra po sezoni. Na tržištu takve usluge – u tom obimu – navodno koštaju od 850.00 do 1.300.000 evra.

Bartomeu zato najavljuje i tužbe protiv medija koji su u etar pustili tu informaciju. Ali, verujte nam iz iskustva, jedno je najaviti tužbu iz marketinških razloga, sasvim je drugo to i učiniti, posebno kad znaš da nisu velike šanse da dobiješ.


tagovi

Đozep Marija Bartomeu

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara