Artur Jedržejčuk (©Reuters)
Artur Jedržejčuk (©Reuters)

Legija želi izlazak iz krize, motiv je dupla kruna

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 12:38

Ekipa iz Varšave blizu titule u Poljskoj, a večeras igra polufinale Kupa u Krakovu protiv Krakovije koju je dobila u obe utakmice u šampionatu

Srpski trener Aleksandar Vuković blizu je da Legiji donese titulu u Poljskoj. Posle nekoliko godina posrtanja, tim iz Varšave je ove sezone dominirao u šampionatu, ali u nastavku sezone, tim iz Varšave ne blista. Došlo je do opuštanja, pa je lider prvenstva osvojio samo dva boda u prethodna tri kola.

Međutim, bodovna prednost je čak osam bodova u odnosu na prošlogodišnjeg senzacionalnog šampiona Pjasta. U prethodnom kolu, Legija je poražena sa 2:1 od Leha u gostima. Do kraja sezone, prioritet za Legiju biće kup. Večeras (20.00) u Krakovu idu na noge Krakoviji. Legija je ove sezone obe utakmice dobila današnjeg rivala sa 2:1. Pre ta dva duela, prethodnih godina je čak pet utakmica završeno sa dva ili manje golova.

Izabrane vesti

Domaćin je u dobroj form, ima dve vezane pobede i opet je u igri za mesto u Evropi. Zanimljivo je da će ova dva tima samo četiri dana kasnije odigrati duel u plej-ofu, ali u Varšavi.

"Legija trenutno dominira ligom, ima mnogo sjajnih igrača. Svesni smo da smo posle privremene krize sada u dobrom raspoloženju. To smo pokazali na poslednjim mečevima. Svi igrači su na raspolaganju. Izgubili smo dve utakmice od Legije ove sezone, ali to je istorija. Svaki meč je drugačiji. Nadamo se da će 7. jul biti srećan dan za nas i da ćemo uspeti da stignemo do finala. Izgledamo dobro u poslednjim mečevima, nadam se da ćemo to moći nastaviti“, rekao je trener Krakovije Mikal Probirc.

Prva strelac Krakovije u šampionatu je Rafel Lopes sa 12 golova. Kod gostiju, najubojitiji igrač ove sezone je Jaroslav Nijezgoda, strelac 14 pogodaka u ovom šampionatu. Legija je pre nekoliko nedelja ostala bez povređenog nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Marka Vešovića.

Finale Kupa Poljske igra se 24. jula u Lublinu. Pehar brani Lehija iz Gdanjska koja u sredu gostuje Lehu u Poznanju u drugom polufinalnom paru.

POLJSKA – POLUFINALE KUPA (JEDNA UTAKMICA)

Utorak

20.00: (3,35) Krakovija (3,35) Legija (2,20)

Sreda

20.00: (1,70) Leh (3,70) Lehija (5,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Legija VaršavaLegijaKrakovijaKup PoljskePoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara