BOLJA I OD TRAMPOVE, MOŽE DA IZDRŽI NUKLEARNI UDAR! Otkriveni malo poznati detalji o moćnoj Putinovoj limuzini (VIDEO)
Foto: EPA

moćna mašina

BOLJA I OD TRAMPOVE, MOŽE DA IZDRŽI NUKLEARNI UDAR! Otkriveni malo poznati detalji o moćnoj Putinovoj limuzini (VIDEO)

Planeta -

Limuzina u kojoj se vozi ruski predsednik Vladimir Putin već je dobro poznata celom svetu.

Radi se o "aurus senatu" koji je specijalno konstruisan za predsedničku vožnju.

foto: EPA/ALEXEI DRUZHININ

Kako se tvrdi, Rusi su u ceo projekat uložili više od 400 miliona dolara, a čak su i američki novinari istakli da je daleko bezbednija od Trampove!

Pa ipak, malo se zna o ovoj limuzini pouzdano. Stepen blindiranosti je tajna baš kao i mnoge druge karakteristike vozila. Tvrdi se da može da izdrži ne samo raketne napade već i omanji nuklearni udar. U opremi ima i rezerve kiseonika i ko zna šta sve još. Pravi se i civilna verzija koja košta od 250.000 dolara pa naviše.

Postoje dve verzije. Osnovna ima oznaku S600, međuosovinsko rastojanje od 3.300 mm i dužinu od 5.630 mm. Varijanta L700 je duga 6.620 mm, baš kao i predsednička limuzina. Pod haubom je 4,4-litarski Bi-turbo motor sa 8 cilindara, koji je specijalno za nju razvio "Porše", sa oko 530 KS i obrtni momentom od 880 Nm. Automobil ima hibridni pogon što znači da raspolaže i sa elektromotorom, a uz pomoć 9-stepenog automatskog menjača razvijenog u ruskoj kompaniji Solers (UAZ) prenosi snagu na sve točkove. Do "stotke" stiže za manje od 6 sekundi i postiže maksimalnih, naravno, elektronski ograničenih 250 km/h.

Limuzina je posebna atrakcija na proslavama Dana pobede.

Kurir.rs/Novosti.rs/TV Zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track