Novi Pazar: Preminulo još pet osoba, 363 na liječenju

2
97

Koordinator Opšte bolice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je danas da je u poslednja 24 sata u ovom gradu preminulo pet osoba koje su bile zaražene korona virusom.

On je na konferenciji za novinare rekao da su među preminulima tri žene i dva muškarca i da su svi imali propratne bolesti.

“Trenutno imamo osam pacijenata na respiratoru, a u poslednja 24 sata bila su tri transporta u tercijarne zdravstvene ustanove. U ovom periodu bilo je 29 prijema, pa trenutno u kovid bolnici imamo 363 pacijenta. Po ukupnom broju pacijenata smo druga ili treća bolnica u Srbiji, a nije jednostavno bilo za samo 10 dana preći iz non kovid u kovid bolnicu“, rekao je Đerlek.

On je rekao da nema mesta panici, da je u ovom trenutku najpotrebija tolerancija i puna saradnja medicinskih radnika i pacijenata.

“Borićemo se da bude što manje žrtava u celom Sandžaku, jer svaki spašen život nema cenu. U Novom Pazaru je situacija stabilizovana, a radimo na stabilizaciji situacije u Sjenici i Tutinu“, rekao je Đerlek.

On je apelovao na građane da se jave čim osete prve simptome korona virusa, jer u teškom stanju može da bude kasno.

Izvor: Radiostoplus

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Necete od Ljajica niti od ovog Ljigavca cuti da u Sjenici ima jedan rendgen star 30 godina , vec od novinarke sinoc na Nova S. Jel zna predsednik sa Sjenica ima hiljade obolelih i jedan rendgen?

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.