HIT U SVETU I INTERNET FENOMEN: Uz pomoć jogurt dijete istopićete se za 3 dana!
Foto: Dr Kurir

Brzo i lako

HIT U SVETU I INTERNET FENOMEN: Uz pomoć jogurt dijete istopićete se za 3 dana!

Žena -
Knjiga Ane Luk opisuje jogurt dijetu koja je postala internet fenomen zbog jednostavnog načina primene iako nije potkrepljena nekim većim naučnim istraživanjima.

Delovanje jogurt dijete se zasniva, navodno, na svojstvu probiotičkih jogurta da stimulišu rast zdrave crevne flore, a koja kao posledicu ima brže varenje hrane, eliminisanje toksina pa tako i mršavljenje.Kada se hrana temeljno svari, u isto vreme se unapređuje zdravlje creva kao i zdravlje organizma.

Uz jogurt se može jesti sveže voće, a treba izbegavati zašećerene jogurte. Prema verziji Ane Luk, jogurt se ne pije sam već se uz njega preporučuje konzumacija hrana s dozvoljene liste.

1. dan

Doručak

Ujutro pojedite voćni ili obični nemasni jogurt s pahuljicama po vlastitoj želji.

Ručak

Na maslinovom ulju prodinstajte povrće i na kraju pomešajte s pirinčem. Osim soli i papra u povrće nemojte dodavati nikakve začine. Za dezert pojedite voćni jogurt.

Večera

Pre spavanja zasitiće vas salata sa šunkom i šargarepom. Dakle, iseckajte jednu šargarepu, jabuku i 50 g šunke pa sve popržite na maslinovom ulju. Sve zajedno pomešajte s nemasnim jogurtom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

2. dan

Doručak

Za salatu od krastavaca potrebni su vam jogurt i krastavac koji ćete iseckati na kockice te na kraju sve zajedno pomešati.

Ručak

Posolite i obarite malo ćuretine iseckane na kockice i ispecite na maslinovom ulju. Dodajte iseckane šampinjone i papriku. Kada povrće omekša dodajte jogurt.

Večera

Dve čaše jogurta pomešajte s nekoliko bobica mešanog šumskog voća.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

3.dan

Doručak

S jogurtom pomešajte sir, naseckanu jabuku, malo cimeta i na kraju malo posolite.

Ručak

Ispecite 150 grama filea od oslića, a kao prilog napravite salatu od jogurta, naseckanog krastavca i malo senfa.

Večera

Skuvajte sto grama testenine, dodajte jednu naseckanu papriku i kuvano jaje. Sve zajedno pomešajte s jogurtom.Uticaj na zdravlje:

Probiotički jogurti su sigurno korisni za zdravlje, ali za sada ne postoje čvrsti naučni dokazi koji povezuju Jogurt dijetu sa mršavljenjem niti sa prethodno iznesenim teorijama o Jugurt dijeti. Kratkotrajna primena ove dijete (1-2 dana) sigurno neće štetiti zdravim ljudima, ali se ne preporučuje dugotrajno praktikovanje. Mršavljenje se najverojatnije postiže kalorijskom restrikcijom.

(Nezavisne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track