Prosinečki, © AFP
Prosinečki, © AFP

Robert Prosinečki se vraća kući: Najveća želja za trenera Dinama

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 10:56

Pominju se još četvorica...

U aprilu promovisan, u julu smenjen. Kako kažu hrvatske kolege, potrajao je Igor Jovićević kraće od šibice na vetru. Neubedljive igre protiv Gorice, Rijeke i Intera iz Zaprešića bile su uvod u odluku uprave Dinama da ga smeni posle samo sedam zvaničnih utakmica, naročito posle nedeljnog poraza na Rujevici (0:2).

Lista kandidata za klupu Modrih već je spremna, a na njoj se visoko kotira – Robert Prosinečki.

Izabrane vesti

Legendarni as, koji je preporodio Kajzeri i doveo ga nadomak opstanka u Superligi Turske, iako je prilikom promocije bio u gotovo bezizlaznoj situaciji, osvanuo je na stranicima Jutarnjeg lista kao idealno rešenje za upražnjenju funkciju šefa stručnog štaba prvaka Hrvatske.

Akcije nekadašnjeg veziste (dva mandata na Maksimiru) posebno su juče, jer je samo nekoliko sati posle rastanka Zagrepčana sa Jovićevićem, Prosinečki u Anadoliji savladao Bešiktaš sa 3:1 i ta pobeda uzima mu se kao snažna referenca za eventualni novi posao. Jutarnji dodaje da je Robi najveća želja kluba i naglašava da je „poslednjih godina izrastao u vrsnog trenera“, te da mu je Dinamo „daleko veći izazov od Kajzerija“. Na kraju krajeva, sa Modrima bi imao šansu da se domogne Lige šampiona.

Uprava Dinama ne žuri sa izborom, s tim da hrvatski mediji ističu još četvoricu kandidata za Jovićevićevog naslednika. Prvi je Zoran Mamić, aktuelni sportski direktror, a kao prednost mu se navodi što već poznaje igrače i zna kako klub diše. Na kraju krajeva, u prethodnom mandatu na klupi (2013-2016) osvojio je tri prvenstva i dva kupa.

Pominju se još Goran Tomić, koji je Dinamovu filijalu, Lokomotivu posle 33 kola dovezao do drugog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, kao i Goce Sedloski, nekadšanji reprezentativac Makedonije, sada trener drugog tima Modrih.

No, Robert Prosinečki je ubedljivo najzvučnije ime.



tagovi

Robert ProsinečkiDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara