Kostas Slukas (©Reuters)
Kostas Slukas (©Reuters)

Real traži zamenu za Kampaca, Slukas opet na meti

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 10:23

Madriđani u ofanzivi na pleja Fenerbahčea

Zahuktava se košarkaški prelazni rok u Evropi. Real je izgubio primat u Španiji (titula iznenađujuće otišla u Vitoriju u vitrine Baskonije), a Kraljevići bi mogli da ostanu bez najboljeg igrača Fakunda Kampaca. Argentinski plej ima izlaznu klauzulu da može da napusti Madrid u slučaju ponude NBA kluba. Za Kampaca se interesuju Detroit i Denver i narednih nedelje biće poznata sudbina Gaučosa.

U slučaju odlaska Kampaca, Real sprema zamenu. Prvi pik je i dalje iskusni grčki as Kostas Slukas. On je i prošlog meseca bio na meti Madriđana. Španski tim nudio je košarkašu Fenerbahče ugovor na tri godine za 6.000.000 evra. Kasnije je Grk pregovarao sa Olimpijakosom o povratku u Pirej iz koga je 2015. godine stigao u redove istanbulskih plavo-žutih.

Izabrane vesti

Marka piše da je Real opet u ofanzivi za grčkog pleja. Tim je napustio Laprovitola, pa je potreban iskusni organizator igre, a Slukas je godinama jedan od najboljih na svoj poziciji nas Startom kontinentu. Španski list piše da bi Grk mogao da stigne u Madrid iako bi Kampaco ostao u redovima tima Pabla Lasa. Klauzula Argentinca za odlazak "preko bare" iznosi čak 6.000.000 evra.

Slukas je tri puta bio šampion Evrope. Dva puta mu je to uspelo sa Olimpijakosom, a 2017. godine je bio jedan od najzaslužnijih za krunu Fenerbahčea koje je s klupe predvodio Željko Obradović. Grčki košarkaš je prošle sezone u Evroligi u dresu Fenera imao u proseku 11,8 poena i 4,8 asistencija.

Na slatkim mukama je iskusni Grk - povratak kod kuće u Pirej ili nova stranica u karijeri i treći veliki klub na Starom kontinentu, Real.


tagovi

KK Real MadridKK OlimpijakosKK FenerbahčeKostas SlukasEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara