NOVAK OBJAVIO VAŽAN PODATAK: Ovo je teniska javnost sve vreme čekala (FOTO)
Foto: AP

SADA JE SVE ZVANIČNO

NOVAK OBJAVIO VAŽAN PODATAK: Ovo je teniska javnost sve vreme čekala (FOTO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oporavio se od virusa korona i sada može da nastavi sa aktivnostima u "belom sportu".

Đoković se uskoro početi sa pripremama za novu tenisku sezonu sobzirom da je ATP objavio da će se ona nastaviti sredinom avgusta.

Rapored turnira glasi ovako; prvje Vašington 14. avgusta, a zatim slede masters u Sinsinatiju, 22. avgusta, koji je predviđeno da se igra u Njujorku, pa US Open (31. avgust), turnir u Kicbilu (8. septembar), mastersi u Madridu (13. septembar) i Rimu (20. septembar) i Rolan Garos (27. septembar).

foto: Profimedia

Na sajtu srpskog tenisera Novaka Đokovića u odeljku za raspored turnira za sada se navodi samo Rolan Garos krajem septembra, što bi mogla da bude zamisao od koje će stručni štab poći kada se okupi (čekaju se negativni rezultati Ivaniševića i kondicionog trenera Panikija, koji su takođe oboleli tokom Adrija tura).

foto: Pritnscreen

Đoković je i pre nego što se zarazio koronom napomenuo da će najverovatnije propustiti američku turneju, odnosno US Open.

foto: AP

Rolan Garos je trebalo da se igra tradicionalno krajem maja u Parizu, ali zbog pandemije Covid-19 organizatori su ga pomerili za jesen. On bi trebalo da počne 27. septembra. Dakle, Novak će u odbranu teniskog trona i poena na ATP listi krenuti iz Evrope.

foto: AP

Novak je na Rolan Garosu osvojio samo jednu titulu, i to 2016. godine, kada je i kompletirao sva četiri grend slema.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track