Američki vojnik izgubio život na Kosovu: Američki Sekretarijat za odbranu o incidentu u Novom Selu

Beta

07. 07. 2020. u 09:25

Sekretarijat za odbranu saopštio je da se incident istražuje, ali nije objavio detalje o smrti pripadnika Nacionalne garde Oregona, čija je jedinica stigla na Kosovo početkom marta ove godine.

Амерички војник изгубио живот на Косову: Амерички Секретаријат за одбрану о инциденту у Новом Селу

Američki kontigent KFOR / Foto Tanjug

Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je da je dvadesetogodišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život, prenosi danas Glas Amerike.Prema izveštaju, vojnik iz Vilamine u saveznoj dravi Oregon, stradao je 4. jula u kampu Novo Selo, u incidentu koji nije bio deo oružane akcije.

Sekretarijat za odbranu saopštio je da se incident istražuje, ali nije objavio detalje o smrti pripadnika Nacionalne garde Oregona, čija je jedinica stigla na Kosovo početkom marta ove godine.

Trenutno, manje od 4.000 vojnika, od kojih je oko 640 iz SAD, služi na Kosovu, u misiji koju predvodi NATO.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Благоје

07.07.2020. 10:31

Амерички окупаторски војник изгубио живот на Космету

Memica

07.07.2020. 10:58

Mlad momak, skoro dete. Šteta da nije mogao da radi neki bezbjedniji posao u svojoj zemlji. Ovako, zadesila ga izgleda neka nesreća zbog koje je prerano našao smrt u tudjoj zemlji iako je bio u mirovnoj misiji. Nezahvalna je uloga čuvara mira ako drugi o miru odlučuju. Paradoksalno da Mirovnjaci stradaju i da su svakome pomalo krivi jer mir ne zavisi od njih. Ipak ko god moze da bira časnu dužnost, pa jos u vojsci, bolje da odabere taj zadatak da ne gine uzalud.

Toce

08.07.2020. 23:26

@Memica - Jedina mirovna misija na Kosovu je da se svi kobajagi mirovnici oivuću i prepuste Srbima svoju zemlju.

Nadimak

07.07.2020. 11:44

Prorokovano je da će doći do sukoba amera i Šiptara. Kauboji će se povući sa Kosova i onda aće doći do građanskog rata, unutrašnjih sukoba Šiptara. NATO će narediti Hrvatima da izazovu provokaciju, mi mobilizaciju i vojsku na sever - a Šiptari će napasti Preševsku dolinu na jugu.

Toce

08.07.2020. 23:24

@esb-puerto@arcor.de - Imam i ja ženu i decu pa i sina i znam koliko boli kad su bolesni a kamoli gore, sa tine i ovad dečko je bio nećiji sin i mlad, žalosno je alu i našu decu koju su za organe kidnapovali i pobili niko ne žali, nepravda je da nije umro neki stariji odgovorni smrad od kapetana iki veći starešina nego nećije dete. Laka mu zemlja i saučešće roditeljima i porodici. 10