Izveštaj: Američki vojnik mrtav na Kosovu

Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je da je 20.godišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2020.

08:14

Izveštaj: Američki vojnik mrtav na Kosovu
EPA-EFE Sandor Ujvari/Ilustracija

Kako prenosi Glas Amerike, prema izveštaju, vojnik Aleksander Blejk Klas, iz Vilamine u saveznoj dravi Oregon, stradao je 4. jula u kampu Novo Selo kod Vučitrna, u incidentu koji nije bio deo oružane akcije.

Sekretarijat za odbranu objavio je da se incident istražuje, ali nije objavio detalje o smrti pripadnika Nacionalne garde Oregona, čija je jedinica stigla na KiM početkom marta ove godine.

Trenutno, manje od 4.000 vojnika, od kojih je oko 640 iz SAD, služi na KiM, u misiji koju predvodi NATO, navodi Glas Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: