Višemilionski grad stavlja se u karantin

Drugi po veličini grad u Australiji, Melburn, biće stavljen pod karantin zbog koronavirusa, prenosi kao hitnu vest agencija AFP.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2020.

08:08

Višemilionski grad stavlja se u karantin
Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Nakon rekordnog porasta broja zaraženih koronavirusom, australijska država Viktorija ponovo će uvesti mere karantina u Melburnu i još jednoj oblasti, potvrdio je danas premijer Danijel Endrjuz.

Mere karantina važiće od sutra uveče i biće na snazi tokom šest nedelja, prenela je agencija Rojters.

U Viktoriji je u poslednja 24 sata korona virus potvrđen kod još 191 osobe od 199, koliko je zabeleženo na teritoriji čitave Australije.

Ovo je najveći broj zaraženih u ovoj državi u jednom danu od početka pandemije, nakon prethodnog rekorda od 127 koji je prijavljen juče.

Od početka pandemije u Australiji je potvrđeno 8.755 slučajeva zaraze korona virusom, od čijih je posledica preminulo 106 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: