APSOLUTNI VLADAR FUDBALSKE IGRE KOJEG NI KRISTIJANO RONALDO NIJE USPEO DA NADMAŠI: Samo jedan može biti legenda Reala
Foto: AP

NA DANAŠNJI DAN

APSOLUTNI VLADAR FUDBALSKE IGRE KOJEG NI KRISTIJANO RONALDO NIJE USPEO DA NADMAŠI: Samo jedan može biti legenda Reala

Fudbal -

Na današnji dan 2014. godine preminuo je legendarni fudbaler Real Madrida Alfredo di Stefano.

Di Stefano je rođen 4. jula 1926. godine u Buenos Ajresu. On je karijeru počeo u River Plati, a potom je igrao za Hurakan i kolumbijski Milionarios.

U Španiju je stigao 1953. godine i kratko vreme je bio u Barseloni, a onda je prešao u Real gde je stekao svetsku slavu. On je za Real na 684 utakmice postigao 454 gola.

Sa Realom je osvojio pet titula prvaka Evrope, a 1957. i 1959. godine proglašavan je za najboljeg fudbalera Evrope.

Igračku karijeru je završio 1967. godine u Espanjolu, a nastupao je za reprezentacije Argentine, Kolumbije i Španije.

Kao trener je vodio Elče, Boku juniors, Rive Platu, Rajo Valjekano, Sporting, Kasteljon, Valensiju i Real. Di Stefano je bio počasni predsednik madridskog Reala.

Legendarni fudbaler Reala Alfredo Di Stefano preminuo je u Madridu od posledica srčanog udara, samo nekoliko dana pošto je proslavio 88. rođendan.

Za starije čitaoce, ali i one koji nikada nisu gledali čoveka za koga i današnje zvezde svetskog fudbala kažu da je bio majstor ove igre donosimo vam 10 najlepših golova koje je postigao.

Ni Ronaldo nije uspeo da ga prestigne

Mnogo asova je prodefilovalo stadionom "Santjago Bernabeu", a mnogi smatraju da je najbolji među najboljima sadašnja prva zvezda Kristijano Ronaldo. Ipak, "Madridstareal" ga je svrstao "tek" na drugo mesto.

foto: Profimedia

Naime, za najboljeg u istoriji Reala izabran je Alfredo di Stefano. Legendarni fudbaler je žario i palio 50-ih i 60-ih godina prošlog veka kada su Madriđani pet puta trijumfovali u Kupu šampiona.

Di Stefana i Ronalda na ovoj listi slede Gento, Zidan, Puškaš, Butragenjo, Raul, Modrić... Predrag Mijatović je na 43. mestu.

TOP 10: 1. Alfredo di Stefano 2. Kristijano Ronaldo 3. Gento 4. Zidan 5. Puškaš 6. Butraguenjo 7. Raul 8. Modrić 9. Roberto Karlos 10. Amansio 11. Serhio Ramos

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track