Gradovi

Potkresana žalosna vrba u Sanskom Mostu

Potkresana žalosna vrba u Sanskom Mostu
Foto: N.N. | Potkresana žalosna vrba u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Sana" uklonili su danas suhe i napukle grane ogromne žalosne vrbe, koja raste u neposrednoj blizini centralnog mosta u Sanskom Mostu, zbog čega je jedno vrijeme bio onemogućen saobraćaj kroz centar grada.

Ove aktivnosti su provedene na osnovu naredbe Općinske inspekcije, jer je postojala realna mogućnost da uslijed lomljenja i pucanja dotrajalih dijelova stabla bude ugrožen nečiji život.

Prije nepunih mjesec dana, tokom olujnog nevremena, došlo je do lomljenja starih grana drveta, koje su se potom obrušile na krov i  terasu ugostiteljskog objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini.

"Prije nekoliko dana povelika grana stabla iznenada se odlomila i gosti koji su se nalazili na obližnjoj terasi kafića doslovno su u posljednji trenutak spasili vlastite živote. Nažalost, primorani smo da intervenišemo i uklonimo veći dio ovog veličanstvenog stabla", istakao je Elvis Pašić, šef pomenute inspekcije.

Inače, ova žalosna vrba, kao i još nekoliko drugih koje rastu uz obalu Sane u blizini, već decenijama su prepoznatljivi simboli i dekor koji krasi ovaj dio grada, ali je nažalost zub vremena učinio svoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije