Najnovije vesti
Kultura
Beogradski mesec fotografije: Izložba "Varljivost sećanja" Fernanda Bajona

Beogradski mesec fotografije: Izložba "Varljivost sećanja" Fernanda Bajona

Beogradski mesec fotografije je tokom proleća u nešto drugačijem formatu započeo realizaciju brojnih virtuelnih događaja, ceremoniju dodele nagrada ’’Novi talenti 2020’’ i video razgovore sa fotografima iz celog sveta.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Fernando Bayona Foto: Belgrade Photo Month / Ustupljene fotografije
Fernando Bayona

Zatim je 2. jula otvorena izložba fotografija ’’Varljivost sećanja’’ španskog autora Fernanda Bajona u Institutu Servantes u Beogradu.

U čevrtak, 9. jula (17) David Pužado vodiće razgovor sa autorom izložbe, Fernandom Bajonom, a više informacija na fejsbuk i instagram stranicama Instituta Servantes u Beogradu i festivala Belgrade Photo Month.

Beogradski mesec fotografije
Foto: Belgrade Photo Month / Ustupljene fotografije
Beogradski mesec fotografije

Naredne potvrđene izložbe Beogradskog meseca fotografije u avgustu kada će biti izloženi radovi Ivane Tomanović u Konaku kneginje Ljubice, a u saradnji sa Muzejom grada Beograda.

U septembru će se predstaviti Lorena Ros u O3one Art Space uz podršku Instituta Ramon Llull, dok će u oktobru izlagati Dusan Kochol, predstavnik festivala OFF Bratislava, uz podršku Ambasade Slovačke u Srbiji i Austrijskog kulturnog foruma.

Beogradski mesec fotografije je međunarodni festival koji otkriva i promoviše umetnike, povezuje lokalno i globalno, ostvaruje saradnje sa različitim kulturnim i umetničkim institucijama i festivalima , sa ciljem pozicioniranja Beograda na fotografsku mapu Evrope i sveta.