Stevanović: Sve više mladih ima teže oblike virusa korona

Sve je veći broj mlađih pacijenata obolelih od kovid 19 koji imaju ozbiljnu kliničku sliku i upalu pluća, kaže direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.
On je naveo da je u novom talasu tok bolesti nepredvidiv, da ima pacijenata koji od samog starta imaju tešku kliničku sliku, dok drugi na početku imaju blaže simptome koja traje nekoliko dana, a onda se stanje naglo pogoršava.
 
"Tok ove bolesti je kod nekih pacijenata nepredvidiv i neophodno je stalno praćenje. Pacijenti koji na početku imaju blažu kliničku sliku mogu da se leče i u kućnim uslovima, ali je neophodna stalna kontrola", rekao je Stevanović novinarima u Beogradu.
 
Kako kaže, kod pacijenata obolelih od kovid 19 klinička slika je takva da obično zahteva dugotrajnu terapiju - dve, tri nedelje lečenja.
 
"To je razlog zašto su nam neophodni dopunski bolnički kapaciteti. Naša strategija je da pratimo situaciju iz dana u dan, da se trudimo da idemo bar jedan dan ispred epidemije i da niko od pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje ne ostane bez mesta u bolnici", naveo je on.
 
Apelovao je na građane da kontakte svedu na minimum, a da se proslave i putovanja odlože dok se situacija "malo ne smiri".
 
"Svaki kontakt je rizik za prenos virusa", upozorio je Stevanović.
  • Mira

    07.07.2020 08:26
    Kako, Kisićka kaže, obrnuto.
  • Čita

    07.07.2020 06:52
    @Džoni Vajsmiler
    KOLONIJALNA VLAST
    Da li ćemo svi umreti od korone.
    ---------—---------------------------------
    Umrećemo sa koronom!!
  • Ns

    06.07.2020 23:45
    Proslo glasanje pa pustili penzionere da setaju,sad nisu rizicna grupa.E jebem ti drzavu i drzavinu drzavu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.