Najnovije vesti
Vesti Društvo
Još 37 zaraženih u Užicu, korona ne posustaje ni u Novoj Varoši i Čajetini

Još 37 zaraženih u Užicu, korona ne posustaje ni u Novoj Varoši i Čajetini

Epidemija Korona Virusa ne popušta u nekoliko opština Zlatiborskog okruga gde je među 110 testiranih potvrđeno još 68 slučajeva zaraze.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Broj zaraženih u Zlatiborskom okrugu raste iz dana u dan Foto: Miloš Cvetković / RAS Srbija
Broj zaraženih u Zlatiborskom okrugu raste iz dana u dan

Sa 37 nova slučaja u Užicu broj obolelih od početka epidemije danas se poepeo na 290. Broj ukupno zaraženih u ovom gradu danas je preko pet puta veći u odnosu na period od 15.marta do 19. juna, odnosno u Užicu je za proteklih dve i po nedelje zarženo 245 lica, nasrpam 55 obolelih za prethodih sto dana.

Pritom, treba imati u vidu da u užička kovid ambulanta dva dana prošle nedelje nije raspolagala PCR testovima zbog čega nisu ni vršena testiranja.

U Novoj Varoši danas je prijavljeno 10 novih slučajeva, u Čajetini sedam, Priboju šest, Požegi četiri, Sjenici tri i Prijepolju jedan.

Zbog povećanog priliva pacijenata u Opštu bolnicu Užice čitav internistički blok ove ustanove, pored nekoliko odeljenja koja su od ranije u službi lečenja pacijenata sumnivih na korona virus, prethodnih dana je pretvoren u izolacionu kovid jedinicu.

- U prethodnom periodu došlo je do značajnoj pogoršanja epidemiloške situacije u Zlatiborskom okrugu. Trenutno očekujemo oko 350 rezultata briseva koje smo uzorkovali prethodna tri dana, od toga oko 180 iz Užica. Dnevno se u Okrugu testira oko 350 lica, od čega 60 u užičkoj kovid ambulanti. Trenutno raspolažemo sa dovoljno testova i zahtevali smo povećan broj za naredni period. Zavod za javno zdravlje ulaže velike napored da pronađe sve kontakte pozitivnih lica i da ih stavi pod zdravstveni nadzor i u izolaciju, što je važno da bi se sprečilo dalje širenje korona virusa, - rekla je dr Aleksandra Andrić, epidemilog iz ZZJZ Užice