Sirene Hitne pomoći češće zbog više posla i brzine intervencija

Novosađani su proteklih dana svedoci da ulicama grada skoro svakih pola sata ili sat projuri vozilo Hitne pomoći sa rotacijom i sirenama u pravcu Kliničkog centra Vojvodine ili Instituta u Kamenici.
Sirene Hitne pomoći češće zbog više posla i brzine intervencija
Foto: 021.rs

U službi Hitne pomoći za 021.rs navode da nema nikakvih novih pravila u intervencijama, već se proteklih desetak dana beleži više izlazaka.

Osim redovnih intervencija, Hitna pomoć radi i prevoz pacijenata pozitivnih na koronu iz kovid ambulanata, kao prvi prioritet. Poslednjih sedam dana u Novom Sadu je registrovano gotovo 250 novozaraženih, što je više nego za četiri prethodna meseca epidemije, a skoro sve njih su do KCV prevezle ekipe Hitne pomoći.

Doktor Zoran Krulj iz Hitne pomoći navodi za 021.rs da imaju dosta intervencija zbog neuroloških problema, kardioloških bolesnika, astmatičara, kao i kolapsa i nesvestica na javnim mestima. Sve ove intervencije su prvog ili drugog nivoa urgentnosti i na njih se po pravilu izlazi uz korišćenje sirena i rotacije.

"Na ove intervencije ekipe idu sa kompletnom signalizacijom i s obzirom na to da su ogromne gužve u gradu, na saobraćajnice koje su pretrpane automobilima i na veliki broj ljudi na ulicama, što opet ne bi trebalo da se dešava u ovoj epidemiološkoj situaciji, mi smo prinuđeni, da bismo stigli što pre, da koristimo svu svetlosnu i zvučnu signalizaciju. Situacija je ista i tokom noći", navodi dr Krulj.

On kaže i da se, iako se čini da Hitna pomoć ima više posla, sa sadašnjih oko 100 intervencija dnevno dolaze do višegodišnjeg proseka za ova doba godine i da nemaju većih problema da stignu i intervenišu na svim mestima gde je to potrebno.

  • Kiki

    21.07.2020 20:54
    Direktor
    Ovaj umislio da je direktor hitne pomoći Novi Sad
  • Дуле

    18.07.2020 21:30
    На Грбавици ,искључили сирену,паркирали на травњак и једу бурек.
  • Albert

    07.07.2020 14:31
    Domaci nobelovci misle da ove sirene nemaju veze sa koronom.
    Steta je sto ostatak sveta ne zna koliko ovde zivi nobelovaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti