Stadion Vejlea (Printscreen)
Stadion Vejlea (Printscreen)

I bez najboljeg strelca Vejle je apsolutni favorit

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 15:52

Roskilde sa samo 14 igrača ide na megdan lideru prvenstva

Pet kola pre kraja Vejle je u pol-poziciji da obezbedi plasman u dansku Superligu. Crveni imaju sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Viborga, i pritom zicer u 29. kolu, pošto mu na megdan dolazi poslednjeplasirani Roskilde (18.00).

Prva puška Vejlea, ujedno i prvenstva, Kjartan Finbogason, poslednje dve utakmice u prvenstvu počeo je sa klupe i šansu dobijao u nastavku meča, kakav bi slučaj trebalo da bude i ovog puta. Tako barem tvrdi trener Crvenih Konstantin Galka.

Izabrane vesti

Protiv Fredericije smo pobedili, iako je drugi napadač bio u špicu, a isto možemo da uradimo protiv Roskildea“, uverava rumunski stručnjak.

Kjartan Finbogason (©AFP)Kjartan Finbogason (©AFP)

Roskilde je u velikom problemu, za prethodni meč protiv Vendsisela kada je poražen sa 3:1, trener Martin Jungsgard na raspolaganju je imao 14 igrača, a isto će biti i ovog puta.

Verovatno će biti tako, Roskilde dolazi sa samo 14 igrača, ali ćemo igrati 11 na 11“, rekao je Galka.

Klub sa Selanda, najvećeg i najnaseljenijeg ostrva Danske, ima imperativ pobede ukoliko želi da održi bilo kakvu šansu za opstanak, ali čak i u slučaju trijumfa, Roskilde je najveći favorit za ispadanje u niži rang. Na poslednjih šest međusobnih duela sa Vejleom nije slavio nijednom, a u prvom ovosezonskom sudaru sa liderom doživeo je debakl – 0:4. Tada čak nije ni bio u ovakvoj situaciji. 

DANSKA 2 - 29. KOLO

Petak

Nestved - Kolding 0:1 (0:0)

Subota

Vendsisel - Fremad 0:1 (0:0)

Nedelja

Hvidovre - Koge 1:1 (0:0)

Skive - Fredericija 1:0 (1:0)

Ponedeljak

18.00: (1,20) Vejle (6,25) Roskilde (11,00)

18.30: (1,65) Viborg (3,90) Nikobing (4,60)



tagovi

Danska 2Vejle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara