Opšta bolnica u Šapcu demantovala Zelenovića: Imamo dovoljno testova

Opšta bolnica u Šapcu saopštila je da, u toj ustanovi, ima dovoljno PCR testova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

16:06

Opšta bolnica u Šapcu demantovala Zelenovića: Imamo dovoljno testova
Ilustracija: Getty Images/Sascha Schuermann

Oni su na taj način demantovali nedavne navode gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, koji je izjavio da u toj bolnici nema dovoljno testova.

"Nadležne institucije Republike Srbije obezbedile su potrebne količine testova za uzorkovanje na prisustvo korona virusa metodom PCR – brisom iz nosa i grla, kao i seroloških – brzih testova na antitela iz krvi. Stanje zaliha testova se proverava na dnevnom nivou. Napominjemo da sa se pored referentnih laboratorija u Beogradu, uzorci testiraju i u Veterinarskom specijalističkom institutu Šabac", navodi se u saopštenju.

Ta ustanova je pozvala građane da ne šire paniku o manju broja testova.

"Obaveštavamo građane Šapca da će svi pacijenti koji imaju utvrđenu indikaciju na osnovu simptoma oboljevanja od Covid 19 – biti blagovremeno testirani i da ne treba širiti neproverene vesti i unositi paniku da testova nema. Apelujemo na odgovorno i savesno pridržavnje preporučenih i propisanih mera sprečavanja širenja infekcije, jer samo tako i svi zajedno, možemo pobediti epidemiju", zaključuje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: