MEDICINSKA SESTRA IZ OPŠTE BOLNICE U NOVOM PAZARU: Dete sa fotografije imalo je gušenje, ovo je istina!
Foto: Twitter, Stevan Ristic

Reakcija

MEDICINSKA SESTRA IZ OPŠTE BOLNICE U NOVOM PAZARU: Dete sa fotografije imalo je gušenje, ovo je istina!

Društvo -

- To dete je imalo napad gušenja i učestali kašalj - napisala je na FB profilu medicinska sestra iz Novog Pazara Muamera Turković, koja je pomogla devojčici ispred bolnice, o čemu su juče izvestili mnogi portali u Srbiji.

Na društvenim mrežama juče se širila slika devojčice kojoj daju infuziju ispred novopazarskog odeljenja pedijatrije, a s tim razlogom se na Fejsbuku oglasila i Muamera Turković, medicinska sestra dečijeg odeljenja. Kako je rekla, devojčici je, na ličan zahtev, data terapija ispred bolnice sve u dogovoru sa lekarom.

- Dete se gušilo i često kašljalo. Nakon zbrinjavanja, krenula je sa njom u Kraljevo bez obzira na kraj radne smene - napisala je i detaljno objasnila šta se zaista dešavalo ispred bolnice.

- Povodom fotografije trinaestogodišnje devojcice koja prima terapiju ispred Decijeg odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar koja je deljena uz zlonamerne komentare, imam moralnu obavezu i želju da razjasnim nastanak pomenute fotografije.

- Ja sam Muamera Turković, medicinska sestra na dečijem odeljenju opšte bolnice i požrtvovano radim 27 godina. Fotografisana sam u obaveznoj opremi na svom radnom zadatku sa pacijentkinjom i njenom majkom. Bila sam u smeni kada se devojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, odmah je pregledana, određena terapija, urađen test na COVID detetu i majci, izmerena saturacija i organizovan hitan trasport u bolnicu u Kraljevu. Dete je imalo napad gušenja i ucestali kašalj. Zamolilo me je ,"mogu li ovde,"? - napisala je sestra.

foto: Fejsbuk

Ona dodaje da je uz dozvolu doktorke prihvatila da joj terapiju da ispred odeljenja da bi se detetu olakšale tegobe.

- Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 minuta. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smene....istog momenta sam pošla u pratnji deteta. Taj trenutak je ovekovečen sa neke od susednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamerna) - napisala je medicinska sestra i dodala da je majka devojčice primetila da je neko fotografisao situaciju:

foto: Fejsbuk

- Majka deteta je primetila da su snimali sve to i obavestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora. Zadovoljna našom reakcijom i pomoći koja je pružena njenom detetu spremna je da potvrdi sve ovo što sam napisala - napisala je ona.

Turkovićeva je navela i da, zbog obaveza na poslu, nije imala vremena da reagujem ranije, ali sada je spremna da kaže pravu istinu.

- Moram biti iskrena da nisam očekivala zlonamerno deljenje i komentare na društvenim mrežama i javnim glasilima. Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i DA neproverenim fotografijama ne unosi paniku među građane - napisala je ona na Fejbuku i poručila da je "ovo jedina istina a sve ostalo su glasine".

- Ako sam bilo šta pogrešila, spremna sam da snosim odgovornost - zaključila je ona.

Kurir.rs/Foto: Twitter/Stevan Ristić, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track