U kovid bolnicu u Požarevcu primljeno 55 pacijenata

D.N.

06. 07. 2020. u 14:07

Od toga, 46 je sa područja Braničevskog okruga, a devet iz drugih gradova, pretežno Beograda

У ковид болницу у Пожаревцу примљено 55 пацијената

Foto: D. N.

POŽAREVAC – U kovid bolnicu u Požarevcu, otvorenu 6. jula u zgradi Opšte bolnice, već prvog dana primljeno je 55 pacijenata. Od toga, 46 je sa područja Braničevskog okruga, a devet iz drugih gradova, pretežno Beograda.

-Od ukupnog broja, 25 su pozitvni na korona virus, dok su ostali testirani i očekuju se rezultati. Svi imaju simptome koji mogu ukazati na prisustvo virusa. U našoj bolnici na lečenju će biti samo oboleli sa srednjom i lakšom kliničkom slikom, kod kojih ne postoji potreba za priključivanje na respirator, dok se teži slučajevi leče u Beogradu – rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

On je naveo da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi obezbeđeno 230 bolničkih postelja na infaktivnom i internom odeljenju koji su striktno odvojeni kao „crvena zona“. Oni su i fizički potpuno zasebne celine od tzv „zelene zone“, gde se nastavlja nesmetan rad sa smanjenim kapacitetom. -Ukoliko se ukaže potreba postoji mogućnost proširenja kapaciteta za još 10-15 kreveta za kovid pacijente – napomenuo je Nikolić.

On je istakao da je povećan broj hospitalizovanih građana Braničevskog okruga sa simptomima korona virusa, jer se u poslednjih pet dana prima u proseku po deset pacijenata, pa se zbog toga savetuju oprez i primena svih propisanih mera zaštite. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Požarevcu je registrovano još 15 novih slučajeva zaraze, pa ih je sada u ovom gradu ukupno 172. Na području celog Braničevskog okruga zaraženo je ukupno 205 osoba, jedino u opštini Kučevo nije registrovan nijedan oboleli.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije