Upozorenje meteorologa: Tokom noći i sutra olujni vetar

U toku večeri na severu i zapadu Bačke, a u toku noći i jutra i u ostalim predelima Srbije, očekuje se jak, na udare i olujni severozapadni vetar i to usled naglog prodora hladnog fronta sa severozapada.
Upozorenje meteorologa: Tokom noći i sutra olujni vetar
Foto: Pixabay
Kako upozoravaju meteorolozi, nakon današnjih 32°C, hladni front će, osim jakog i olujnog severozapadnog vetra, doneti i pad temperature za više od 10 stepeni, a ponegde i pljuskove i grmljavinu. 
 
Jak severozapadni vetar duvaće i u utorak, ponegde i sa olujnim udarima, a krajem dana vetar će biti u naglom slabljenju. 
 
Inače, vazdušni pritisak je u padu i ima vrednosti malo ispod normale, a po prodoru hladnog fronta biće u naglom porastu. 
 
Nakon svežeg, ponegde i kišovitog utorka, do kraja dana razvedravanje, a leto nam se vraća od srede. Od srede sunčano i toplije, ali će jutra u sredu i četvrtak biti veoma sveža, u dolinama i kotlinama i sa maglom. U tim predelima jutra sa temperaturama i ispod 10°C, a na višim planinama tek koji stepen iznad 0°C. Maksimalna temperatura u sredu od 25 do 30°C, a u četvrtak oko 30°C.
 
U petak i subotu sunčano i uglavnom tropski toplo, uz temperature od 30 do 34°C. Očekuje se i pojačanje jugoistočnog vetra, a u košavskom poručju vetar će biti jak. U nedelju se sa severozapada očekuje prodor hladnog fronta, uz skretanje vetra na pojačan severozapadni i uz pad temperature, a ponegde se očekuju i ređe padavine.
 
Sledeće sedmice sunčano i prijatno toplo, bez velikih vrućina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija