U poplavama u Japanu 44 osobe izgubile život

Jake kiše, koje su pogodile japansko ostrvo Kjušu na jugozapadu zemlje, dovele su do izlivanja najmanje još jedne reke, prenela je agencija Rojters.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

13:45

U poplavama u Japanu 44 osobe izgubile život
EPA/JIJI PRESS

U poplavama i klizištima u toku prethodna tri dana život su izgubile 44 osobe, uključujući i 14 štićenika doma za negu starih lica.

Naredba o evakuaciji izdata je za preko pola miliona stanovnika ostrva, dok preporuka o napuštanju domova važi za nekoliko hiljada građana koji žive u zapadnom delu Japana.

Premijer Japana Šinzo Abe rekao je da će kiša do srede preći na istok i naredio je potragu za desetoro nestalih lica i akcije spasavanja. On je apelovao na građane da pažljivo slede instrukcije lokalnih vlasti i da ostanu u stanju pripravnosti kako bi preduzeli neophodne korake i zaštitili svoje živote.

Šef kabineta japanskog premijera Jošihide Suga je rekao da u akcijama spasavanja učestvuje 40.000 pripadnika odbrambenih snaga. On je dodao da se u centrima za evakuaciju poštuju mere koje imaju za cilj zaštitu od korona virusa.

Dom za negu starih lica u centralnoj prefekturi Kumamoto je potopljen, ali zvaničnici nisu otkrili više detalja o ovoj nesreći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: