Rodžer Federer (©AFP)
Rodžer Federer (©AFP)

RF sišao sa planine i pokazao nove patike

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 13:06

"Nisam vratio moje najbolje fizičko izdanje, ali jedva čekam da se utegnem i da zaigram tenis. Posebno Vimbldon", rekao je Federer

Najplaćeniji sportista na planeti Rodžer Federer konačno se pojavio u javnosti. Istina, nije to baš bila "javnost" već 15 posebno odabranih predstavnika medija koji su prisustvovali onlajn predstavljanju njegovog novog sponzora, tačnije poslovnog partnera, švajcarske kompanije za proizvodnju kvalitetnih takmičarskih patika "On".

Pored priče o novom poslovnom poduhvatu, osvajač 20 grend slem titula se osvrnuo na protekli, specifičan period u životu i karijeru tokom kojeg je najviše u poslednje skoro tri decenije ostao u kući, družeći se sa porodicom i lečivši operisano koleno.

Izabrane vesti

"Tužan sam što nisam sada na Vimbldonu, ali sam i srećan što sam u Švajcarskoj. Poslednji meč sam odigrao još 7. februara sa Nadalom za moju fondaciju, a onda su usledile dve operacije kolena. Kao i karantin. Za mene je ostanak kod kuće pozitivna stvar, pošto to svakako nije normalnost u mom životu. Putujem svetom već četvrt veka i nikada nisam u svom domu ostao duže od pet-šest sedmica. Sada sam tu već skoro pet meseci i mogu da se brinem o porodici, moje četvoro dece. Lepo mi je. Živimo u planinama i gotovo da ni sa kim nismo bili u kontaktu. Recimo roditelje nisam video tri meseca! Pazili smo se i dalje se pazimo.", posvedočio je uskoro 39-godišnjak.

Problemni sa kolenom su ga sasekli odmah na startu sezone, a onda je krenuo i karantin.

"Trenutni cilj mi je da nastavim rehabilitaciju i da napredujem iz dana u dan. Nisam se vratio na moje najbolje fizičko izdanje, ali jedva čekam da se utegnem i da zaigram tenis. Posebno Vimbldon. Iskreno, imao sam puno posla u poslednje vreme iako nisam igrao tenis. Dosta radim na rehabilitaciji, bilo je potrebno doneti prave odluke ne bi li mi koleno bilo u najboljem mogućem stanju", zaključio je Švajcarac.

Rodžer Federer je 10. juna definitivno objavio da neće sigurno igrati ove sezone i da će se vratiti na teren tek početkom 2021.


tagovi

Rodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara