(© Reuters)
(© Reuters)

Lacio spustio cenu za Sergeja, sada je već realno

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.07.20. | 11:32

PSŽ prvi u redu za kupovinu srpskog veziste

Porazima od Atalante i Milana, uglasile su šampionske nade Lacija posle nastavka sezone u Seriji A. Juventus je odmakao sedam bodova i Rimljani će morati da se zadovolje plasmanom u Ligu šampiona. Supštinski, to i jeste bio cilj uoči početka sezone, a Lacio već polako može da se sprema za sledeću sezonu.

Italijanski mediji javljaju danas da je gazda kluba Klaudio Lotito odredio cenu za srpskog vezistu Sergeja Milinkovića Savića. Dok je trajala šampionska trka, Lotito nije želeo da priča o prodaji Srbina i plan je bio da ga zadrži ako Lacio kojim slučajem osvoji Seriju A. Međutim, sada je spreman da razgovara o prodaji kao što je prošlog leta obećao igraču i njegovim zastupnicima.

Izabrane vesti

Prema saznanjima italijanskih medija, Lotito je pristao da spusti cenu za srpskog reprezentativca na 70.000.000 evra. Ranije je nerazumnim zahtevima od 100.000.000 evra terao sve potencijalne kupce i na taj način držao Sergeja nedodirljivim za zainteresovane klubove. Milanov tadašnji direktor Leonardo je pretprošlog leta nudio 80.000.000 evra kroz pozajmicu uz opciju otkupa, ali je Lotito glatko odbio. Mančester Junajted je prošlog leta bio spreman da plati oko 75.000.000 evra, ali ni ta ponuda nije zadovoljila Lotita.

Sada bi prvi čovek rimskog kluba bio prezadovoljan da mu se ponudi nešto slično. Najrealnija opcija je da ponudu za Milinković Savića uputi Pari Sen Žermen. Direktor francuskog kluba Leonardo nije uspeo pre dve godine da dovede Sergeja u Milan, ali se nada da će sada uspeti da ga prizemlji na Park prinčeva. Već mesecima traje interesovanje Leonarda i Svetaca za Sergeja, a francuski mediji su pisali da je slavni Brazilac spremio ponudu od oko 70.000.000 evra.

Za srpskog vezistu su zainteresovani i italijanski velikani Juventus i Inter, ali za njih kod Lotita važe druga pravila i druga cena. Italijanski mediji navode da Lotito ne bi pristao da proda Milinković Savića za 70.000.000 evra nekome od direktnih konkurenata i da bi za njih cena bila veća. Juventus je bio spreman da ponudu od 70.000.000 evra dostavi kroz novac i razmenu igrača (Bernardeski, De Šiljo, Mandragora, Rugani), ali Lotito ne želi ni da čuje za takvu opciju pa će Sergej najverovatnije nastaviti karijeru u inostranstvu.

Makar bi tako najviše voleo Lotito


tagovi

Sergej Milinković SavićKlaudio LotitoLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara