Džoi Barton (©Reuters)
Džoi Barton (©Reuters)

Džošua Parker na korak od Čempionšipa, Džoi Barton i Flitvud nastavljaju da sanjaju

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.07.20. | 11:31

U drugom, rezultatski neizvesnijem meču polufinala za promociju u drugi rang engleskog fudbala, Oksford dočekuje Portsmut (18.00)

Nakon prvog polufinalnog meča odaje se utisak da će Džoiju Bartonu i malenom Flitvudu Čempionšip ostati samo san, barem do naredne godine, pošto u revanš sa Vikombom (20.30) ulaze sa velikim zaostatkom od tri gola (1:4).

Međutim, bivši fudbaler Mančester Sitija i Njukasla odbija da se preda, tvrdeći da i dalje ima prostora za eventualni preokret.

Izabrane vesti

I dalje smo u životu i dok god traje borba, imamo šansu. Idemo tamo sa verom i daćemo sve što imamo. Ukoliko ne uspemo, idemo dalje. Ipak smo završili u plej-ofu, iznad Sanderlenda, Ipsviča i drugih velikih klubova da bismo dobili ovu priliku. Ovo je test za naš karakter. Ko zna šta se može dogoditi?“, rekao je Barton pred večerašnji meč.

Njegovi Ribari čekaju na prvu, istorijsku promociju u Čempionšip. Klub osnovan 1908. godine se u istoriji dugoj više od veka gasio nekoliko puta. Poslednji put to se desilo 1996. da bi se godinu dana kasnije ponovo osnovao pod imenom Flitvud Friport, a 2002. preimenovan je u ime koje i danas nosi – Flitvud Taun. I tek sredinom prošle decenije krenuo je da se probija kroz niže rangove engleskog fudbala, da bi 2012. na pogon Džejmija Vardija izborio promociju u Liga 2, dve godine kasnije i u Ligu 1, odakle nikako da se iščupa. Imao je Flitvud priliku identičnu današnjoj i pre tri sezone, ali je završio na istom stepeniku, u polufinalu.

Njegov današnji protivnik Vikomb, za koji nastupa nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Džošua Parker (13 utakmica, bez postignutog gola), takođe čeka na svoj prvi ulazak u Čempionšip u 133 godine dugoj istoriji kluba. Iako ima odličnu zalihu pred revanš, trener domaće ekipe Geret Ejnsvort oprezno pristupa večerašnjem meču.

Vratimo se u stvarnost. Moramo biti sigurni da radimo posao na isti način kao što smo to radili u petak, jer će ovo biti ključna utakmica ukoliko tim želi u viši rang“, rekao je Ejnsvort.

U drugom revanšu polufinala (18.00) sve je i dalje otvoreno, pošto Oksford i Portsmut u meč ulaze sa podjednakim šansama, posle 1:1 iz prvih 90 minuta. Međutim, Pompejci, kojima je ovaj remi bio sedma uzastopna utakmica bez pobede u plej-ofu, bili su dosta opasniji i svežiji u finišu meča, što bi prema rečima veziste gostiju Brina Morisa moglo da donese prevagu večeras.

Mislim da je naša spremnost isplivala na površinu, jer nas je bilo po čitavom terenu, ali nam je falio taj ubilački instinkt. Bio sam u mogućnosti da se često ubacujem napred u drugom poluvremenu, jer smo bili u naletu“, tvrdi Moris.

S druge strane, Džejms Henri, vezista Oksforda uverava da u njegovoj ekipi ima dosta prostora za napredak.

Bili smo razočarani načinom na koji smo otvorili utakmicu, jer nismo nametnuli naš način igre. Njihovo vođstvo nas je pokrenulo. Dočekujemo ih sa golom u gostima, što je velika prednost“, istakao je Henri.

LIGA 1 – BARAŽ (POLUFINALE)

Ponedeljak

18.00: (2,55) Oksford (3,05) Portsmut (2,95)

20.30: (2,85) Vikomb (3,10) Flitvud (2,60)


tagovi

Engleska 3FlitvudVikombPortsmutOksford Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara