CMTDO: Sve više donacija za POMOĆ COVID BOLNICAMA

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.07.2020 - 11:18

Za samo dva dana akcije koju je organizovao Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) prikupljena je velika materijalna pomoć, kao i 130.000 dinara koji će biti upotrebljeni za kupovinu potrepština koje su navedene na spisku najneophodnijih za potrebe pacijenata koji se leče od koronavirusa u Zdravstvenom centru Vranje.

Foto: FB Foto: FB

- Pod sloganom „Naš grad, naši ljudi, naša zemlja“ prikupljena je sanitetska oprema, voda, medicinska oprema i ostalo što je neophodno za bolje funkcionisanje COVID bolnica i COVID ambulanti, kao i za dostojanstvenije lečenje hospitalizovanih pacijenata.

Akcija se desila spontano, ljudi iz našeg udruženja kontaktirali su upravu Zdravstvenog centra svesni da je na njima veliki zadatak jer se broj pacijenata znatno povećava, i u COVID bolnicama i u ambulantama
– izjavila je Jelena Marinković, portparolka CMTDO.
 
Ona je dodala "da ne bi volela da se situacija predstavlja kao katastrofalna, jer je Zdravstveni centar zbrinut osnovnom medicinskom opremom".

- Vodili smo se time da ubrusi, maske, beskontaktni toplomeri, sredstva za higijenu, posteljine, sanitetska oprema, voda i sokovi za pacijente u COVID bolnicama predstavljaju nešto što je uvek potrebno i dobrodošlo.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić zahvalila se svim humanim ljudima koji su
"pokazali zajedništvo i veliku solidarnost" sa medicinskim osobljem koje mesecima radi u COVID bolnicama.

CMTDO se zahvaljuje svima, pojedincima, preduzećima i organizacijama koji su učestvovali u akciji
- navode iz ovog udruženja.




 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: