');
Blic Biznis Privreda

KORONA STVARA "NOVU NORMALNOST" Još jedna tehnološka firma prelazi na rad od kuće

Tehnološka firma "Fudžicu" saopštila je da će umanjiti za polovinu svoj kancelarijski prostor u Japanu i prilagoditi se "novoj normalnosti" koju je donela pandemija virusa korona.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Rad od kuće Foto: shutterstock
Rad od kuće

U saopštenju se navodi da će program rada od kuće nuditi fleksibilnost bez presedana za 80.000 zaposlenih u ovoj zemlji.

Rad od kuće
Foto: shutterstock
Rad od kuće

Radnici će imati fleksibilno radno vrijeme, a obavljanje poslova od kuće postaće standardno gde god je to moguće, preneo je Bi-Bi-Si.

Sličan program rada od kuće u maju je objavila društvena mreža "Tviter".

"Fudžicu" je saopštio da će "uvesti novi način rada koji obećava više prava, produktivnosti i kreativnog iskustva za zaposlene, što će povećati inovacije i doneti novu vrednost mušterijama i društvu".

Prema planu, zaposleni će "početi da prvenstveno rade na daljinu da bi postigli stil rada koji im omogućava da fleksibilno koriste svoje vreme u skladu sa sadržajem posla, ulogom u poslu i načinom života".

Pročitajte još

Kompanija je dodala da će program "Posao, život, smena" omogućiti zaposlenima da biraju gde će da rade - od kuće, u velikom korporativnom centru ili u kancelarijama odvojenim od glavnih baza.

"Fudžicu" veruje da će povećana autonomija pomoći da se poboljša učinak timova i poveća produktivnost.