Biciklistički talenti Evrope osvojili Beograd

Biciklizam u Srbiji napreduje iz dana u dan, te su tako istog vikenda vožene dve sjajne trke u Beogradu - drugi Kup Srbije i osma po redu međunarodna trka Talenti Beograda i Evrope.

Subotu je obeležilo takmičenje u nacionalnom Kupu. Fenomenalna staza postavljena je i ovoga puta kružno, na Ušću, a nastupili su najbolji biciklisti i biciklistkinje u svim uzrasnim kategorijama.

U Kupu Srbije, kod seniora je trijumfovao Dušan Kalaba, ispred Marka Danilovića i Dušana Veselinovića , dok je u konekurenciji biciklistkinja pobedila Adrien Sabo iz Mađarske, ispred naše Jane Jolović iz Ciklemanije i trećeplasirane Marijane Urošević iz Radničkog.

U juniorskoj konkurenciji slavio je Partizanov vozač Jovan Divnić, ispred klupskog kolege Nermina Ćatovića i trećeplasiranog Davida Lukovića iz Metalca, dok je kod mastersa najbolji bio naš četvorostruki olimpijac, Ivan Stević.

Najbolja juniorka bila je Sara Počuča iz S tima ispred Borke Jordan iz Bugarske i svoje klupske koleginice Bojane Vujasinović.

Kod kadetkinja sve tri medalje pripale su Jednoti iz Šida. Prvoplasirana je bila Lana Gavrilović, ispred Anje Nikitović I Dunje Čobanović.

Najbolja poletarka je Nika Ratković iz ekipe Vila Gala, dok je kod poletaraca pobedio Pavlović Petar iz Partizana.

Interesantno je da je prethodnog vikenda u Šidu održana, sada već tradicionalna trka Ulicama Save Šumanovića, koja je bodovana i kao prvi Kup Srbije ove sezone. Bila je to jedna od najkvalitetnijih i najmasovnijih trka ove sezone u Jugoistočnoj Evropi, sa više od 200 učesnika.

Takođe u subotu, hronometarskom vožnjom startovala je i etapna, osma po redu trka Talenti Beograda i Evrope, na kojoj su nastupili budući šampioni, biciklisti od 14 do 17 godina starosti.

U nedelju je održana i druga, izuzetno zahtevna i uzbudljiva etapa na Košutnjaku. Viđena je velika borba, a naš Mihajlo Stolić nastojao je da odbrani šampionsku titulu.

Na kraju, najbolji u generalnom plasmanu bio je Milan Radić iz Mađarske, ipred Bugarina Vasila Popova i našeg Mihajla Stolića. Bela majica za najboljeg mladog takmičara do 15 godina pripala je takođe Madjaru Tamašu Hancu.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво