© AFP
© AFP

Bukti vatra u Barseloni: VAR posle pandemije favorizuje samo jedan tim! Pike ironično povlačio linije, Ramos priznao da je zgazio Garsiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.07.20. | 09:59

Strasti su uzavrele, ali čini se da ništa ne može da zaustavi Real na putu ka šampinskoj tituli

Trka je rešena. Teoretski nije, suštinski jeste. Četiri kola pre kraja Real ima isto toliko bodova više od Barselone i izvesno će vratiti šampionski pehar u Madrid. Da bi ostao u Kataloniji, potrebno je da aktuelni prvak dobije sve preostale, a lider kiksne na bar dva meča. Utisak je, nemoguća misija.

I kako to obično biva, ko gubi – ljuti se. Samo je pitanje da li na Nou Kampu imaju pravo „a“ da kažu, jer posle nastavka prvenstva nisu pobedili Sevlju i Seltu u gostima, niti Atletiko kod kuće, sami su krivi što su ispustili prednost. Samo što to neće kazati, već prst krivice upiru ka sudijama i teorijom zavere pokušavaju da prikriju sopstvene slabosti.

Izabrane vesti

Tako je posle 34. kola La Lige predsednik Barse Đozep Marija Bartomeu otvoreno rekao da VAR direktno radi u korist Kraljevskog kluba i da mu je u finišu sezone doneo bodove dovoljne da izbije na prvo mesto na tabeli. Mada ne pominje direktno Real, jasno je da mu zamera da je na mečevima sa Hetafeom i Bilbaom do pobeda došao iz jedanaesterca, a posebno mu je zasmetalo što u završnici nedeljnog duela na San Mamesu za Baske nije sviran penal posle starta Serhija Ramosa nad Raulom Garsijom.

Gledao sam meč u Bilbau. Opet je Real pobedio. Naša poruka, koju ću nastavljati da ponavljam, jer imam gorak ukusu u ustima, jeste da VAR nije pravedan, ne donosi odluke kakve svi želimo. Posle pauze zbog pandemije virusa korona, VAR nije jednak prema svima, ima direktan uticaj na rezultate i čini se da uvek favorizuje samo jednu ekipu. Tačno je da je bilo dosta utakmica na kojima je bio naklonjen jednom timu, pričali smo o tome sa Sudijskom organizacijom od prvog dana. VAR bi trebalo da pomogne arbitrima na terenu, međutim, poslednjih sedmica gledamo video-snimke i fotografije koji dokazuju da VAR nije pravdean“, poručio je Bartomeu pola sata posle Barselonine pobede nad Viljarealom (4:1).

Na tom meču Barsa je konačno zaličila na sebe, dala četiri gola, još jedan joj je poništen, pa je večiti brbljivac Đerar Pike odmah pošto je VAR presudio da ne važi pogodak Lionela Mesijainače, pri rezultatu 3:1 – ironično gestikulirao ka sudijama u nameri da pokaže kako VAR skati njegovu ekipu. Rukama je imitirao povlačenje linija potrebnih da se se utvrdilo da li je neko u ofsajdu ili ne, mada je snimak nedvosmisleno pokazao kako se Argentinac nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Dodoše, to ne menja Pikeov stav da sudije protežiraju najvećeg rivala,.

Ako pogledamo šta se dešavalo u poslednja dva kola, teško će Real Madrid izgubiti i bod do kraja trke“, rekao je iskusni štoper posle pobede nad Žutom podmornicom.

Za razliku od prvog čoveka i defanzivca, trener Barselone Kike Setijen je umereniji, valjda svestan da mu tim posle pandemije ne izgleda ubedljivo. S tim da ni on nije zagovornik nove tehnologije

„Sve manje i manje razumem odluke VAR-a. Ne želim da komentarišem reči Bartomeua, jer ih nisam čuo. Ako predsednik kaže jedno, ko sam ja da pričam drugo“, zapitao se Setijen.

Što se Madriđana tiče, mirni su. Imaju komotnu poziciju, duele sa Alavesom i Viljarealom kod kuće, te Granadom i Leganesom u gostima. Teško da će propustiti šansu da budu šampioni. Iako će im na tome na Nou Kampu zameriti, u svetlu činjenice da ne samo da lider sve češće izvodi penale, nego se protiv njega ne sude. Kao što nije posle očiglednog faula Serhija Ramosa nad Raulom Garsijom.

Tačno je da sam ga nagazio, ali bio sam leđima okrenut ka Raulu Garsiji i nisam mogao da ga vidim. Nije to bilo odlučujuće“, rekao je kapiten Reala.

I samo razbuktao vatru.



tagovi

Đozep Marija BartomeuĐerar PikeSerhio Ramos

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara